Treinpakkers: NS Zomertoer: € 16 p.p.

De treinpakkers zijn er weer! Net als voorgaande jaren bieden de Nederlandse Spoorwegen opnieuw de NS Zomertoer aan: reis samen (twee personen) voor maar 16 euro per persoon. De NS Zomertoer is te koop t/m 1 september, reizen kan t/m 30 september 2019.

Ruim 20% duurder

Helaas wordt de aanbieding wel steeds minder gunstig. In 2017 kostte de NS Zomertoer 13 euro per persoon, een jaar later 14,50 euro en nu 16 euro per persoon (alleen te koop per 2). Dat is in twee jaar een prijsstijging van ruim 20%. Ook de geldigheid is versoberd. Waar je in 2017 nog samen kriskras door Nederland mocht reizen, moet je nu bij aankoop een traject kiezen.

Reizen na 9:00 uur

De NS Zomertoer betreft dus een dagretour tussen twee stations naar keuze. Je mag doordeweeks reizen na 9:00 uur. Er zijn geen beperkingen in de avondspits. In het weekend zijn er helemaal geen tijdsbeperkingen. Samen reizen met dit treinkaartje is verplicht. Reis je dus slechts een gedeelte samen met iemand anders? Dan kun je geen gebruik maken van deze actie. Zie ons overzicht met andere goedkope treinkaartjes.

Geldig in bijna alle Nederlandse treinen

Je mag op het door jouw gekozen traject van vrijwel alle treinen gebruik maken. Dus ook van de treinen van Arriva, Qbuzz, Keolis, Blauwnet, Breng en Connexxion. Je mag met de NS Zomertoer alleen geen gebruik maken van de Thalys en Eurostar. Bij ICE en Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) dien je een toeslag te betalen. De NS Zomertoer is alleen geschikt voor binnenlandse reizen.

Niet te combineren met andere Treinpakkers

Let op: deze actie is niet te combineren met andere Treinpakkers. Je kunt een NS Zomertoer dus niet combineren met een meereiskaartje of een gratis upgrade naar de 1e klas. Wel kun je dit ticket in een 1e klas uitvoering bestellen, dan kost de NS Zomertoer voor twee personen 40 euro.

Bestellen

De NS Zomertoer kun je hier online bestellen. Let op: direct bij aankoop moet je al het reistraject kiezen. Je kunt dat later niet aanpassen.

This post was last modified on 8 juli 2019 17:23

Bekijk reacties

 • "Zomertoer" is wel een misleidende naam want het blijkt nu om een dagretour te gaan i.p.v. een dagkaart.

 • Ook jammer dat NS dit jaar geen gratis meereis retour kaartje meer aanbiedt (kost nu 8 euro). Vorig jaar was het gratis meereis retour kaartje zelfs 2 dagen geldig in de zomermaanden.

 • Voor NS geldt deze zomer: 'Ons ben zuunig'.

  Dagkaarten van andere verkopers bieden keuzevrijheid en zijn relatief goedkoper.
  Het enige voordeel van NS-Zomertour is dat reizigers tijdens werkdagen in de avondspits mogen reizen.

  • Ja,jammer. Ik reis het liefste alleen. Maar ja , het gaat uiteraard weer eens een keer om de omzet.

 • Duidelijk dat de prijzen tijdens de crisisjaren zijn achter gebleven en nu wat gecorrigeerd worden. De slagbomen groeien niet tot in de hemel.

 • Nou denk niet dat de burger op zo een aanbieding staat te wachten.... NS jullie gooien jullie eigen ruiten in... Is geen koopje..

  • Ik ben geen voorstander van gratis openbaar vervoer, dat zou ons systeem niet aankunnen.

  • Heerlijk over andermans wegen rijden en zelf geen wegenbelasting of accijns hoeven heffen omdat het land zo groot is als Zeeuws-Vlaanderen. Daarbij wordt het land vooral in stand gehouden met asociale bankregelingen en personeel van buiten Luxemburg.

 • Dat alles weer duurder wordt begrijp ik maar waar niet de retour kaart van 16 € splitsen in 4x 4x 8€ zodat je niet op de zelfde dag weer terug moet. Hier is veel behoeften aan

  • Dat is veel te goedkoop en daar kan NS de verkoop nieteens van regelen.

 • In tegenstelling tot voorgaande jaren dekt deze titel de lading niet meer. Iets voor de Reclame Code Commissie?

  • Schrijf een brief. Wie weet wordt u beroemd. Je kan er vanuit gaan dat er bij NS personeel in dienst is wat controleert of alles wat aangeboden en gepubliceerd wordt wel volgens de regels is.

Share

Recent Posts

Arriva wil treindienst (Groningen -) Amsterdam – Parijs, 2x per dag

Arriva wil dagelijks een trein tussen Groningen en Parijs laten rijden. Arriva, de grootste concurrent…

5 uur terug

Nightjet naar Amsterdam geëvacueerd wegens brand in Oostenrijkse tunnel

Vanwege een brand in een tunnel hebben Oostenrijkse hulpdiensten vannacht 151 reizigers uit de Nightjet…

6 uur terug

Boete voor NS vanwege uitgedunde dienstregeling

NS krijgt een maximale boete van 1,5 miljoen euro opgelegd omdat de spoorvervoerder de dienstregeling vorig jaar…

2 dagen terug

Amsterdams treinverkeer voorlopig uit Utrecht geregeld

Sinds maandagmorgen wordt het treinverkeer in en rond Amsterdam vanuit Utrecht geregeld. Deze uitwijklocatie draait stabiel…

2 dagen terug

OVpay nu volledig uitgerold in Nederland

Reizen met het OV kan nu ook in de regio Rotterdam met de bankpas. Vanaf…

2 dagen terug

Eurostar blijft hoop houden op directe trein Amsterdam – Londen

Eurostar blijft met NS, ProRail en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat in gesprek om…

3 dagen terug