Opgepast: op deze plekken wordt aan het spoor gewerkt tijdens de meivakantie

Schoolvakanties zijn traditioneel de periodes waarin ProRail aan het spoor werkt. Tijdens de aanstaande meivakantie liggen drie spoorknooppunten plat en krijgen veel reizigers dus te maken met hinder. Een overzicht.

29 april t/m 4 mei: Amsterdam Centraal

Van maandag 29 april tot en met zaterdag 4 mei pakt ProRail het spoor tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA aan. Op beide stations vinden ook werkzaamheden plaats, waardoor een groot deel van Amsterdam een week moeilijk bereikbaar is met de trein. Daarom moeten reizigers die van, naar en via Amsterdam Centraal reizen rekening houden met extra overstappen en langere reistijden. NS raadt deze passagiers aan gebruik te maken van alternatieve routes of voor ander openbaar vervoer te kiezen.

28 april t/m 13 mei: Tilburg – Breda/’s-Hertogenbosch/Eindhoven

De grootste en langst durende hinder vindt plaats rondom Tilburg, waar het treinverkeer ruim twee weken stilligt. In alle richtingen, dus naar Breda, Den Bosch en Boxtel, vinden werkzaamheden plaats. NS zet vervangend busvervoer in en meldt dat reizigers rekening moeten houden met minstens een halfuur extra reistijd. Wie dwars door Brabant moet treinen, bijvoorbeeld vanuit de richting Roosendaal of Rotterdam naar Eindhoven, reist het best om via Utrecht.

NS bouwt in Tilburg aan een vierde perron en pakt ook direct de andere perrons en trappen op station Tilburg aan, die zijn immers te smal en te steil. De ingebruikname van perron 4 is overigens uitgesteld naar 2026. Verder krijgen ook de stations Tilburg Universiteit en Gilze-Rijen een opknapbeurt.

29 april t/m 2 mei: Zwolle

Ook Zwolle ontkomt niet aan hinder in de meivakantie. Daar bouwt ProRail een houten loopbrug, waardoor er van 29 april t/m 1 mei geen NS-treinen van en naar Zwolle rijden. Op 2 mei is ook het treinverkeer tussen Zwolle en Kampen Zuid en Zwolle en ’t Harde verhinderd. Voor reizigers naar het noorden van het land vervelend, maar NS zet busvervoer in. Extra reistijd: minstens een halfuur.

NS benadrukt in gesprek met het Parool dat de vervoerder probeert de hinder voor reizigers zo klein mogelijk te houden. Volgens een woordvoerder wordt juist in de vakanties aan het spoor gewerkt, “omdat dan veel mensen op vakantie zijn en forenzen dus minder overlast ervaren”.

This post was last modified on 12 april 2024 11:11

Share

Recent Posts

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

4 dagen terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

5 dagen terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

1 week terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

2 weken terug

NS doet oproep aan internationale reizigers: stem op Joost Klein

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland deze week op het Eurovisie Songfestival en met zijn hitsong Europapa…

2 weken terug

Hogesnelheidstesten Flevoland van de baan

De langdurige testperiode voor hogesnelheidstreinen op de Hanzelijn en Flevolijn gaat definitief niet door. In…

2 weken terug