Reizigersorganisatie roept op tot dragen mondkapjes in ov

Reizigersorganisatie Rover roept reizigers in het openbaar vervoer op om zolang dat verplicht is een mondkapje te blijven dragen in trein, bus, tram en metro. De organisatie ziet dat steeds minder mensen dit doen.

Weinig klachten

De mondkapjesplicht wordt op 26 juni versoepeld, maar in het ov blijft het verplicht om een mondneusmasker te dragen. “Steeds meer mensen denken dat het niet nodig is, maar juist nu het drukker wordt, moeten we mondkapjes blijven dragen”, zegt een woordvoerder van Rover.

Bij Rover zijn nog niet enorm veel klachten binnengekomen over medereizigers zonder mondkapje, maar de woordvoerder sluit niet dat dat er nog meer klachten binnenkomen.

(c) ANP

This post was last modified on 28 juni 2021 16:23

Bekijk reacties

 • Jammer dan. wij zijn allemaal gevaccineerd hier en gaan er geen tijd of energie meer aan verspillen. Leer toch een beetje leven mensen ;)

  • door anderhalve meter te houden is het sowiezo niet meer nodig. Dus waarom doen we dat niet weer gewoon zo veel mogelijk met z'n allen?

   • Het doel van deze regering was toch dat als 70% van het volk gevaccineerd is, dat we alle maatregelen moeten loslaten of moeten we die vuile mondkapjes levenslang blijven dragen totdat de helft allergie of eczeem van krijgt?. Nu zijner meer dan 13 miljoen mensen gevaccineerd. Waarom moeten we aan die klote maatregelen blijven houden?. Houd op man.

   • Het doel van deze regering was toch dat als 70% van het volk gevaccineerd is, dat we alle maatregelen moeten loslaten of moeten we die vuile mondkapjes levenslang blijven dragen totdat de helft allergie of eczeem van krijgt?. Nu zijner meer dan 13 miljoen mensen gevaccineerd. Waarom moeten we aan die klote maatregelen blijven houden?. Houd op man.

  • "Jammer dan. Ik ben gevaccineerd en de rest kan de pleuris krijgen."
   ...of is dat niet wat u bedoelt...?

   • Dit soort angstfantasieën zijn juist waarom mensen nog steeds zo het gevoel krijgen dat er van alles engs in de lucht hangt. Toch zult u zien dat alles weer kits is in de buitenwereld. En nog gezellig ook!

  • Van mij mag de mondmaskerplicht op spitstijden (ma-vr 6:30-9:00 en van 16:00-18:30) wel blijven, permanent. Zodat mensen minder in elkaars nek kunnen hijgen en reizen tijdens de spits minder aantrekkelijk wordt en het massaal dragen van mondmaskers een veiliger gevoel geeft. Buiten de spits kan wellicht de mondmaskerplicht eind augustus als iedereen die wil de tweede prik binnen heeft verdwijnen.

   • Goh, jij bent ook het tegenovergestelde van Rikus Spithorst. Waar Rinus de OV-bedrijven "namens de reiziger" jent, jen jij de reiziger "namens de reiziger". Ben ik blij dat jij niet voor de overheid of de NS werkt.

    • Bijzonder dat iemand hier gewoon rustig zijn/haar mening deelt en je daar zo aanvallend op reageert, alsof het een persoonlijke aanval naar jou is. Als dit de visie is van sommige mensen, laat diegene dan gewoon in zijn/haar waarde, of je het er nou wel of niet mee eens bent.
     Persoonlijk ben ik ook geen fan van mondkapjes en twijfel ik ook over het effect, dus ik kan ook niet wachten tot we ze niet meer op hoeven. Maar dat betekend niet dat ik gelijk een ander aan moet vallen die er wel een goed gevoel bij heeft.
     Geniet van deze mooie dag en veel liefde <3

   • In Zweden was er een dringend advies voor tijdens de spits. Verder dan dat had het hier nooit mogen komen!

    • En wat is er in vredesnaam zo erg aan om even een mondkapje op te zetten. In welke vrijheid voel je aangetast?

    • dat is niet aan U of enig ander om te bepalen! Wij voelen ons daar zeer onprettig bij en verre van welkom. Dus wij doen het ook niet meer want de noodzaak is allang geweken.

    • Het is niet aan jou om te bepalen welke regels er gelden. Hoe onnozel kun je mogelijkerwijs zijn?

    • de mensen denken dat het virus wel over zal gaan maar niks is minder waar - een explosie in de afgelopen weken en dat is alleen de schuld van de regering maar ook van de mensen die zich niet willen vaccineren

     ook de handhavers in het openbaar vervoer moeten harder optreden en "de wet handhaven" - geen mondkapje? dan ga je met een boete bij de volgende halte eruit - laten ze maar stille controleurs in zetten want anders is het een schijn vertoning

     Tot die tijd zien ze me niet in de trein - hoewel ik dat graag zou willen

  • zolang het verplicht is, moet je gewoon meedoen Tom, kapje voor je mond en neus.

  • Allemaal gevaccineerd? Ik kom uit 1990 en ik ben nog niet gevaccineerd. Hoe graag ik dit ook zou willen. Houd een beetje rekening met je omgeving aub. Al die oudere mensen die al lang gevaccineerd zijn die schuiven alles maar af op de jongeren. Wat een trieste vertoning heb ik juist door de ouderen gezien de laatste paar weken toen de mondkapjes nog wel verplicht waren.

  • Dit is toch wel een mooie middelvinger naar de rest. Ik ben gevaccineerd dus als jullie doodgaan is dat geen probleem. Bedankt hé Tom.

 • Dat dringende advies om treinen te verlengen (in 95% vd gevallen gewoon mogelijk) is er nooit echt gekomen hè...
  Vermoedelijk een stuk makkelijker handhaafbaar geweest, en sluit ook wat beter aan bij dat andere artikel van vandaag: wordt de treinreis toch aantrekkelijker... ;)

 • Mondkapjes zijn schijnveiligheid.
  Zelfs de Jonge zei dat.
  Verder zijn ze ongezond, onhygienisch, daar is al veel over geschreven.

  Stop met die angst, en leef!!!
  De ifr is in Nederland vergelijkbaar met een griep.

  • Ongezond? Moet je toch eens een chirurg vragen dan. En Legio sporters zet tijdens het sporten zuurstof beperkende maskers op om het lichaam te trainen meer rode bloedlichaampjes aan te maken. Onhygiënisch heb jezelf in de hand, of meerdere wasbare of wegwerp maskers gebruiken. Eenmaal gevaccineerd maakt je niet immune. Daarnaast kan je het nog steeds overdragen mocht je besmet raken. Ik weet niet welk opleidingsniveau junior gevolgd hebben. Maar ik gok dat je kassamedewerker bent. In Azië is het normaal als je bijv zelf verkouden bent een mondmasker te dragen om andere niet te besmette. Dat is daar common séance en fatsoen. Volgende pandemie hoop ik een virus dat alleen mensen treft met een IQ onder een bepaald niveau. Want wat hebben we een dom volk rond lopen heden ten dage

 • Als wij met de trein gaan moeten wij dan
  Mondkapje op ook als je gevaccineerd bent
  moet dan ook met mondkapje op dan GROETJES jooske en ben

  • Ja, iedereen ouder dan 13 jaar moet een mondkapje dragen in het openbaar vervoer

 • Bijzonder de hele discussie hier. De experts adviseren om mondkapjes verplicht te houden in het openbaar vervoer. Een OMT-lid stelde eerder eens dat hard bewijs moeilijk te verzamelen is, immers we hebben niet geprobeerd om halve land met mondkapje te laten lopen en half land zonder mondkapje. Maar als de experts denken dat dit de beste / meest veilige keus is, moeten we dat dan niet zonder discussie gewoon doen? Leuk is anders. Maar het is wat het is. En anders zijn er nog genoeg andere vervoersmiddelen waar je een mondkapje niet hoeft te dragen ;-)

 • Leef gezond, denk gezond, blijf gezond.
  Plicht is in je zelf.

  Fijne dag!

 • Zolang het mondkapje verplicht blijft in het OV reis ik niet met de trein. Hopelijk dat meerdere er zo over denken, dat jullie minder reizigers krijgen hierdoor.

 • Ik draag nog steeds liever een mondkapje dan een zuurstofmasker. Wat voor moeite is dat nu?

 • Mensen met bijv PTSS worden door deze mondkapjesplicht in de trein extra lang gegedupeerd. Ik heb geen ander vervoer. Ik heb een vrijstellingskaartje om een mondkapje te dragen maar iedere keer moet ik een hele discussie houden met de conducteur erover. Een adviseerde me om dan maar ander vervoer te zoeken maar dat heb ik niet. Het meest last had ik van een Boa in de trein en hatelijk commentaar van mede passagiers. Een treinreis op deze manier is allerminst prettig (en dan druk het nog zacht uit) Wat gaat de NS hier aan doen?

Share

Recent Posts

Spoedoverleg vanwege dasproblemen op het spoor, staatssecretaris zoekt structurele oplossing

Volgens spoorbeheerder ProRail zitten er op veertig locaties in met name het oostelijk deel van…

2 dagen terug

Dassen veroorzaken vertraging, NS zet pendeltrein in

Ten minste tot volgende week dinsdag rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Den Bosch…

2 dagen terug

Limburg verzet zich tegen vertraging renovatie Maaslijn

Limburg verzet zich tegen nog verdere vertraging van de renovatie van de Maaslijn. Die vertraging…

6 dagen terug

Streep door investeringen in ov-infrastructuur vanwege stikstof

Voorlopig worden vrijwel geen nieuwe wegen en spoorlijnen in Nederland aangelegd. Dat meldt de Telegraaf…

7 dagen terug

Qbuzz wil nachttrein Dordrecht – Rotterdam – Utrecht in 2025

Qbuzz wil nachttreinen laten rijden vanuit Dordrecht via Rotterdam, Gouda en Woerden naar Utrecht. Het…

1 week terug

Reizigers minder tevreden met het OV in 2022

Sinds 2005 neemt de waardering van het openbaar vervoer bijna elk jaar toe. In 2022…

1 week terug