fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Reizigersorganisatie roept op tot dragen mondkapjes in ov

23 jun 2021 13:51

Reizigersorganisatie Rover roept reizigers in het openbaar vervoer op om zolang dat verplicht is een mondkapje te blijven dragen in trein, bus, tram en metro. De organisatie ziet dat steeds minder mensen dit doen.

Weinig klachten

De mondkapjesplicht wordt op 26 juni versoepeld, maar in het ov blijft het verplicht om een mondneusmasker te dragen. “Steeds meer mensen denken dat het niet nodig is, maar juist nu het drukker wordt, moeten we mondkapjes blijven dragen”, zegt een woordvoerder van Rover.

Bij Rover zijn nog niet enorm veel klachten binnengekomen over medereizigers zonder mondkapje, maar de woordvoerder sluit niet dat dat er nog meer klachten binnenkomen.

(c) ANP

54 gedachten aan “Reizigersorganisatie roept op tot dragen mondkapjes in ov”

 1. Tom schreef:

  Jammer dan. wij zijn allemaal gevaccineerd hier en gaan er geen tijd of energie meer aan verspillen. Leer toch een beetje leven mensen 😉

  1. Tom schreef:

   door anderhalve meter te houden is het sowiezo niet meer nodig. Dus waarom doen we dat niet weer gewoon zo veel mogelijk met z’n allen?

   1. George Tetteroo schreef:

    Ben het helemaal met je eens tom

   2. Anoniem schreef:

    Het doel van deze regering was toch dat als 70% van het volk gevaccineerd is, dat we alle maatregelen moeten loslaten of moeten we die vuile mondkapjes levenslang blijven dragen totdat de helft allergie of eczeem van krijgt?. Nu zijner meer dan 13 miljoen mensen gevaccineerd. Waarom moeten we aan die klote maatregelen blijven houden?. Houd op man.

   3. D. Hordeen schreef:

    Het doel van deze regering was toch dat als 70% van het volk gevaccineerd is, dat we alle maatregelen moeten loslaten of moeten we die vuile mondkapjes levenslang blijven dragen totdat de helft allergie of eczeem van krijgt?. Nu zijner meer dan 13 miljoen mensen gevaccineerd. Waarom moeten we aan die klote maatregelen blijven houden?. Houd op man.

  2. Barend Köbben schreef:

   “Jammer dan. Ik ben gevaccineerd en de rest kan de pleuris krijgen.”
   …of is dat niet wat u bedoelt…?

   1. Tom schreef:

    Dit soort angstfantasieën zijn juist waarom mensen nog steeds zo het gevoel krijgen dat er van alles engs in de lucht hangt. Toch zult u zien dat alles weer kits is in de buitenwereld. En nog gezellig ook!

   2. Anoniem schreef:

    Woont zeker in een volks buurtje ??

  3. erno-berk schreef:

   Van mij mag de mondmaskerplicht op spitstijden (ma-vr 6:30-9:00 en van 16:00-18:30) wel blijven, permanent. Zodat mensen minder in elkaars nek kunnen hijgen en reizen tijdens de spits minder aantrekkelijk wordt en het massaal dragen van mondmaskers een veiliger gevoel geeft. Buiten de spits kan wellicht de mondmaskerplicht eind augustus als iedereen die wil de tweede prik binnen heeft verdwijnen.

   1. Piet schreef:

    Goh, jij bent ook het tegenovergestelde van Rikus Spithorst. Waar Rinus de OV-bedrijven “namens de reiziger” jent, jen jij de reiziger “namens de reiziger”. Ben ik blij dat jij niet voor de overheid of de NS werkt.

    1. Anoniem schreef:

     Bijzonder dat iemand hier gewoon rustig zijn/haar mening deelt en je daar zo aanvallend op reageert, alsof het een persoonlijke aanval naar jou is. Als dit de visie is van sommige mensen, laat diegene dan gewoon in zijn/haar waarde, of je het er nou wel of niet mee eens bent.
     Persoonlijk ben ik ook geen fan van mondkapjes en twijfel ik ook over het effect, dus ik kan ook niet wachten tot we ze niet meer op hoeven. Maar dat betekend niet dat ik gelijk een ander aan moet vallen die er wel een goed gevoel bij heeft.
     Geniet van deze mooie dag en veel liefde <3

   2. Tom schreef:

    In Zweden was er een dringend advies voor tijdens de spits. Verder dan dat had het hier nooit mogen komen!

    1. Annemiek schreef:

     En wat is er in vredesnaam zo erg aan om even een mondkapje op te zetten. In welke vrijheid voel je aangetast?

    2. Tom schreef:

     dat is niet aan U of enig ander om te bepalen! Wij voelen ons daar zeer onprettig bij en verre van welkom. Dus wij doen het ook niet meer want de noodzaak is allang geweken.

    3. Annemiek schreef:

     Het is niet aan jou om te bepalen welke regels er gelden. Hoe onnozel kun je mogelijkerwijs zijn?

   3. piet hein schreef:

    leer gewoon weer te leven en afschaffen die muilkorven

    1. Peter T schreef:

     de mensen denken dat het virus wel over zal gaan maar niks is minder waar – een explosie in de afgelopen weken en dat is alleen de schuld van de regering maar ook van de mensen die zich niet willen vaccineren

     ook de handhavers in het openbaar vervoer moeten harder optreden en “de wet handhaven” – geen mondkapje? dan ga je met een boete bij de volgende halte eruit – laten ze maar stille controleurs in zetten want anders is het een schijn vertoning

     Tot die tijd zien ze me niet in de trein – hoewel ik dat graag zou willen

  4. elli schreef:

   zolang het verplicht is, moet je gewoon meedoen Tom, kapje voor je mond en neus.

  5. Emile schreef:

   Allemaal gevaccineerd? Ik kom uit 1990 en ik ben nog niet gevaccineerd. Hoe graag ik dit ook zou willen. Houd een beetje rekening met je omgeving aub. Al die oudere mensen die al lang gevaccineerd zijn die schuiven alles maar af op de jongeren. Wat een trieste vertoning heb ik juist door de ouderen gezien de laatste paar weken toen de mondkapjes nog wel verplicht waren.

  6. Bedankt Tom schreef:

   Dit is toch wel een mooie middelvinger naar de rest. Ik ben gevaccineerd dus als jullie doodgaan is dat geen probleem. Bedankt hé Tom.

 2. Louris schreef:

  Dat dringende advies om treinen te verlengen (in 95% vd gevallen gewoon mogelijk) is er nooit echt gekomen hè…
  Vermoedelijk een stuk makkelijker handhaafbaar geweest, en sluit ook wat beter aan bij dat andere artikel van vandaag: wordt de treinreis toch aantrekkelijker… 😉

 3. Brigit schreef:

  Mondkapjes zijn schijnveiligheid.
  Zelfs de Jonge zei dat.
  Verder zijn ze ongezond, onhygienisch, daar is al veel over geschreven.

  Stop met die angst, en leef!!!
  De ifr is in Nederland vergelijkbaar met een griep.

  1. David schreef:

   Ongezond? Moet je toch eens een chirurg vragen dan. En Legio sporters zet tijdens het sporten zuurstof beperkende maskers op om het lichaam te trainen meer rode bloedlichaampjes aan te maken. Onhygiënisch heb jezelf in de hand, of meerdere wasbare of wegwerp maskers gebruiken. Eenmaal gevaccineerd maakt je niet immune. Daarnaast kan je het nog steeds overdragen mocht je besmet raken. Ik weet niet welk opleidingsniveau junior gevolgd hebben. Maar ik gok dat je kassamedewerker bent. In Azië is het normaal als je bijv zelf verkouden bent een mondmasker te dragen om andere niet te besmette. Dat is daar common séance en fatsoen. Volgende pandemie hoop ik een virus dat alleen mensen treft met een IQ onder een bepaald niveau. Want wat hebben we een dom volk rond lopen heden ten dage

   1. Stan schreef:

    Ik denk dat een kassamedewerker beter weet hoe je “common sense” en “censuur” schrijft.

    1. Anoniem schreef:

     Ligt zeer waarschijnlijk aan de auto-correct.

 4. Jooske en ben schreef:

  Als wij met de trein gaan moeten wij dan
  Mondkapje op ook als je gevaccineerd bent
  moet dan ook met mondkapje op dan GROETJES jooske en ben

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Ja, iedereen ouder dan 13 jaar moet een mondkapje dragen in het openbaar vervoer

 5. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

  Bijzonder de hele discussie hier. De experts adviseren om mondkapjes verplicht te houden in het openbaar vervoer. Een OMT-lid stelde eerder eens dat hard bewijs moeilijk te verzamelen is, immers we hebben niet geprobeerd om halve land met mondkapje te laten lopen en half land zonder mondkapje. Maar als de experts denken dat dit de beste / meest veilige keus is, moeten we dat dan niet zonder discussie gewoon doen? Leuk is anders. Maar het is wat het is. En anders zijn er nog genoeg andere vervoersmiddelen waar je een mondkapje niet hoeft te dragen 😉

 6. AMM Jeannet Mulder schreef:

  Leef gezond, denk gezond, blijf gezond.
  Plicht is in je zelf.

  Fijne dag!

 7. Froukje schreef:

  Respect mensen. Laat ieder in zijn waarde!

  1. Jan schreef:

   En dat is nu het hele probleem. Een ieder in z’n waarde laten heden ten dage

 8. A.L. Puts schreef:

  Zolang het mondkapje verplicht blijft in het OV reis ik niet met de trein. Hopelijk dat meerdere er zo over denken, dat jullie minder reizigers krijgen hierdoor.

 9. Hans Moolhuizen schreef:

  Ik draag nog steeds liever een mondkapje dan een zuurstofmasker. Wat voor moeite is dat nu?

 10. Ingrid schreef:

  Mensen met bijv PTSS worden door deze mondkapjesplicht in de trein extra lang gegedupeerd. Ik heb geen ander vervoer. Ik heb een vrijstellingskaartje om een mondkapje te dragen maar iedere keer moet ik een hele discussie houden met de conducteur erover. Een adviseerde me om dan maar ander vervoer te zoeken maar dat heb ik niet. Het meest last had ik van een Boa in de trein en hatelijk commentaar van mede passagiers. Een treinreis op deze manier is allerminst prettig (en dan druk het nog zacht uit) Wat gaat de NS hier aan doen?

 11. A. schreef:

  Helaas, geen treinreizen voor mij zolang de mondkapjes verplicht zijn.
  Zoals deze gebruikt worden, op af, meerdere malen, heeft het echt geen enkel nut en houden we elkaar voor de gek.
  Reis niet als je verschijnselen hebt.
  Bril op, lezen mondkap werkt niet.

 12. ajoniem schreef:

  degene die geindoctrineerd zijn houden toch de muilkorf op en degene die niet gekuilkorfd willen worden doen dat niet zijn we van dat hrzeik ook af

  1. Janneke 1 schreef:

   Misschien even eerst lezen wat u heeft ingetikt vóór u op ,,verzenden” drukt, dat leest een stuk prettiger.

   1. Bert schreef:

    Zeur niet zo joh, je kan toch prima lezen wat hij zegt of niet dan?
    Als je niks inhoudelijks te melden hebt, reageer dan niet Janneke!

    1. Janneke 1 schreef:

     Ik reageer hoe en wanneer ik wil, Bert.

    2. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

     Een beetje meer respect voor elkaar mag wel.

 13. Bart schreef:

  Denk dat al die wappies als kind iets vaker “nee” moesten horen. Zou veel doden schelen.

  1. Bert schreef:

   U was een goeie geweest tijdens de tweede wereldoorlog, maar u weet wat er met de nazi’s is gebeurd toch? Ik neem aan dat u niet hetzelfde lot wilt ondergaan?

 14. Anoniem schreef:

  Belachelijk dat die muilkorven nog steeds er zijn, Mens Onwaardig !!
  Ze brengen meer ziektes met zich mee dan zonder die muilkorven om !!
  Dat weten ze bij NS zeer goed
  Net zo als die 1,5 m afstand onzin is
  Andere jaren werd men ook verkouden kreeg men griep , zo is het altijd al geweest .
  Een virus kan men nimmer uitbannen want dit bestaat niet .
  Kom op NS doe eens gewoon weer normaal voor iedereen beter

 15. Gert schreef:

  De titel staat garant voor de Nederlandse variant: het moet, maar wilt u het ook doen?! “Ja, waarom dan?”

 16. Betty schreef:

  Ik zou willen dat ns iets deed aan aerosolen nog steeds die ouderwetse airco die fijn de gebruikte lucht terug spuwd.dat is voor mij de reden dat ik alfie tyd de trein mijd

 17. Anoniem schreef:

  Ik draag een kaartje..helaas doe ik dan ook mee aan dit gedragsexperiment. Het systeem dat niks te maken heeft met een gezondheidsplan. Ik vind mij dus ook hypocriet maar wil niet de trein uutgezet worden. Alle anti mondkapjes dragers geef ik een advies om ook zo’n kaartje te dragen. Ik loop er overal mee binnen zinder problemen..pas 2 maanden hoor. Heb er 3 wkn geleden mee gereisd en de conducteur zei er dus niks van. Dus beter dan hier je energie in een discussie te steken.

  1. Annemiek schreef:

   Conducteurs zeggen er niets meer van, omdat ze geen zin hebben om bij herhaling kansloze discussies te voeren met halfgaren.

 18. Mamajoe schreef:

  Voor ons senioren ook geen treinreis meer. Bedankt NS voor de bespottelijke mondmaskerplicht, waarvan men weet dat het geen nut herft.
  Luister eens naar Professor Pierre Capel!

  1. Bert Sitters schreef:

   @ mevrouw of mijnheer Mamajoe. De mondkapjesplicht geldt voor het hele O.V. en is geen maatregel van NS zelf.
   Verder praat voor u zelf en niet namens “ons senioren”. Er zitten voldoende senioren wel in de trein.

 19. Richard schreef:

  Zo lang je ventileerd hoef je geen mondkap op

  1. Annemiek schreef:

   Nou zitten we ruim een jaar met de mondkapjesplicht en dan bestaan er nog steeds figuren die nog steeds niet verder komen dan dit soort kortzichtige onzin.

   1. Bert schreef:

    Zegt er een wat, een niet medisch mondkapje… Vertel mij eens Annemiekje, wat is daar zo beschermend aan? Word eens wakker joh en ga weer eens zelf nadenken met die hersenen die je hebt gekregen van je ouders!

    1. Annemiek schreef:

     Er is een reden waarom je weinig succesvol bent in je leven, Bert.

 20. Nvt schreef:

  Van mij mogen de mondkapjes ook afgechaft in
  Worden in de opbaarvervoer is allemaal angst zeien de verplichting is al lang er af
  Het is geen verplichting meer om dat die al de er af is
  maar het is een advies geworden ieder mag zelfs
  Beslisen als die het op zet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *