Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor de nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas te gaan leveren. Siemens gaat tien Velaro Novo-treinstellen bouwen onder de noemer ‘American Pioneer’.

Brightline bouwt sinds vorige maand aan een hogesnelheidslijn tussen Las Vegas en de metropoolregio van Los Angeles. De lijn wordt zo’n 350 kilometer lang en moet in 2027 opgeleverd worden. De spoorlijn wordt grotendeels in de middenberm van Interstate 15 gebouwd, waardoor het traject vooral enkelsporig zal zijn. Alleen bij stations komt dubbelspoor te liggen.

Tot 320 km/u

De treinen die Siemens gaat bouwen voor Brightline zijn Velaro Novo-treinstellen die tot 200 mijl per uur (320 km/u) kunnen rijden. De treinen worden vrij breed om toegankelijkheidsredenen en per treinstel kunnen zo’n 430 tot 450 reizigers vervoerd worden. Dankzij de snelheid van de treinen kan het hele traject tussen Los Angeles en Las Vegas straks in minder dan twee uur afgelegd worden.

De roep om een hogesnelheidslijn in dit deel van Amerika is er al lang. Sinds 1997 rijdt Amtrak niet meer met passagierstreinen tussen Los Angeles en Nevada, de staat waarin Las Vegas ligt. Oorspronkelijk was het einde van het traject gepland in Palmdale, zo’n zestig kilometer ten noorden van Los Angeles. In 2022 werd besloten om het eind- en beginpunt naar Rancho Cucamonga te verplaatsen, zestig kilometer ten oosten van Los Angeles in de buurt van San Bernardino.

De financiering van het project – in totaal zijn de kosten 12 miljard dollar – wordt grotendeels privaat geregeld. Onlangs deed het kabinet van president Biden een duit van 3 miljard dollar in het zakje.

San Francisco

Tussen San Francisco en Los Angeles wordt ook gewerkt aan een hogesnelheidslijn. De aanleg daarvan begon al in 2015. Het traject tussen San Francisco en Los Angeles wordt zo’n 800 kilometer lang, waarna in een tweede fase nog doorgebouwd zal worden tot San Diego aan de Mexicaanse grens. Dan is de totale lengte van de spoorlijn bijna 1250 kilometer. In 2030 moet het eerste deel in gebruik genomen worden.

This post was last modified on 9 mei 2024 11:31

Share

Recent Posts

Vervoerregio Amsterdam steekt 111 miljoen in toegankelijkheid OV

De Vervoerregio Amsterdam gaat in drie jaar tijd in totaal 111 miljoen euro steken in…

2 uur terug

Deze week wordt er gewerkt (met een zachte G) aan het spoor tussen ‘s-Hertogenbosch en Tilburg/Boxtel

Door werkzaamheden bij Vught rijden er van dinsdag 18 juni t/m zondag 23 juni geen…

1 dag terug

Trein Hengelo – Bielefeld valt nog steeds vaak uit

Nog steeds valt de trein vanuit Hengelo naar Bielefeld veel vaker uit dan gemiddeld. Dit…

1 dag terug

Wanprestatie trein Hengelo – Duitsland zorgt voor extra kosten (voor de belastingbetaler)

De treinverbinding tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld gaat de belastingbetaler in Overijssel aanzienlijk meer…

1 dag terug

Nog nooit zoveel treinreizigers naar voetbalkampioenschap

Er is nog nooit zoveel treinverkeer naar een internationaal voetbaltoernooi geweest als tijdens het vrijdag…

3 dagen terug

In beeld: Dit zijn de nieuwe ICE-treinen (in 30 foto’s)

Vanaf 15 juni 2024 is het een feit. De oude ICE-treinen zijn vervangen door nieuwe…

3 dagen terug