Trein naar Disneyland Parijs

Per trein naar Disneyland Parijs? Dat kan uitstekend. Voor de deur van het enorme pretpark ligt een groot treinstation waar zelfs internationale treinen stoppen. De Thalys komt er ook. 

Directe Thalys naar Disneyland Parijs

Sinds 2019 kun je vanuit Nederland per directe trein naar Disneyland. Vanwege de coronacrisis is deze trein in maart 2020 tijdelijk geschrapt. Goed nieuws: per maart 2022 keert deze trein terug. Voorlopig echter alleen rond het weekend. De bedoeling is dat de frequentie later wordt uitgebreid. Tickets kun je vanaf 1 december 2021 boeken via NS International.

  • Op vrijdagen vertrekt er vanaf 18 maart 2022 een trein naar Disneyland Parijs. Deze start in Amsterdam om 7:15 uur en stopt ook te Schiphol, Rotterdam Centraal, Antwerpen Centraal en Brussel Zuid. Om 10:53 uur komt de trein aan in Marne la Vallée-Chessy. Dit is het station bij Disneyland Parijs.
  • Op zaterdagen vertrekt er ook een Thalys naar Marne la Vallée. De trein vertrekt dan al om 6:45 uur. Erg vroeg, maar dan ben je ook al om 10:23 uur uit de trein bij Disneyland.
  • Die trein is ook handig als je alleen een dagje Disneyland wilt doen, want elke zaterdagavond (vanaf 18 maart 2022) kun je ook weer per directe trein naar Nederland reizen. Deze trein vertrekt om 20:04 uur uit Marne la Vallée-Chessy en komt 3 uur en 40 minuten later aan in Amsterdam.
  • Liever een lang weekend naar Disneyland Parijs? Dan is er zondagmiddag ook nog een trein terug naar Nederland. Die vertrekt om 16:04 uur.

In beeld: de directe trein naar Disneyland

Disneyland Parijs via Brussel

Naast de Thalys rijdt ook de TGV rechtstreeks naar Disneyland Parijs. De TGV vertrekt echter niet vanuit Nederland, maar vanuit Brussel. Vanuit Nederland neem je eerst de Intercity naar België, of als snelheid belangrijk voor je is de Thalys. Ook treintickets voor deze reis kun je kopen via NS International.

Treintickets Disneyland per Thalys

Een andere optie is de Thalys die je vanuit Nederland naar Parijs Gare du Nord brengt. Je kunt een bezoekje aan Disneyland mooi combineren met een Stedentrip Parijs. Bij Treinrondreis.nl heb je zelfs de gelegenheid om direct tickets voor Disneyland Parijs bij te bestellen. Met de metro en RER-lijn B reis je vervolgens in ongeveer een uurtje naar Disneyland. Een ticket voor de metro en de RER kost ongeveer 7,60 euro per persoon, per enkele reis.

Budget-tip: neem de bus naar Parijs

Heb je een beperkt budget? Dan kun je ook de bus overwegen. Al vanaf 19 euro zijn er bustickets. Bij Flixbus heb je een goede prijs-kwaliteit-verhouding. Je kunt uitstappen bij Porte Maillot. Sommige bussen stoppen ook bij Charles De Gaulle, dat is niet ver van Disneyland Parijs. Als je de bus neemt naar Porte Maillot kun je daar de metro naar Charles de Gaulle-Etoile nemen, waar er overgestapt kan worden op RER-lijn A naar Disneyland. Reistijd: ongeveer een uur, tarief: 7,60 euro per persoon.

This post was last modified on 29 november 2021 22:02

Share

Recent Posts

NS krijgt negatief advies over dienstregeling 2024

Rover en de andere consumentenorganisaties vinden het onacceptabel dat NS ook volgend jaar de dienstregeling nog…

2 dagen terug

Woensdag weer treinen Den Bosch – Boxtel na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week…

3 dagen terug

NS waarschuwt 780.000 reizigers voor datalek

De Nederlandse Spoorwegen hebben ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij…

3 dagen terug

Wekelijkse nachttrein naar Dresden en Praag

GreenCityTrip en TUI laten vanaf 26 april wekelijks samen een nachttrein naar Dresden en Praag…

5 dagen terug

Meer controle nodig om zwartrijden te bestrijden

Vakbond FNV Spoor slaat alarm omdat conducteurs op sommige trajecten amper meer controleren op vervoersbewijzen.…

6 dagen terug

OVpay, reizen zonder bureaucratische rompslomp. Of toch?

Column door Karolien van Wijk Opeens was er OVpay. Of tenminste, er stond reclame op de…

6 dagen terug