fbpx

Trein naar Disneyland Parijs

Trein Disneyland Parijs? Dat kan uitstekend per trein. Voor de deur van het enorme pretpark ligt een groot treinstation waar zelfs internationale treinen stoppen. De Thalys rijdt vanuit Nederland naar Gare du Nord. 

Nederland reis je met slechts één overstap met de trein naar Disneyland Parijs.

  • Amsterdam – Parijs per Thalys vanaf 35 euro voor vroegboekers (vanaf 3 tot 4 maanden voor vertrek). Treintickets via NS International. Op = op.
  • Reis vanaf Parijs Gare du Nord met de RER in circa een uur naar Disneyland Parijs. Kosten: 7,60 euro (2017). Vaste ticketprijs, ter plekke verkrijgbaar.
  • Of reis met de trein naar Brussel en dan met de TGV rechtstreeks naar Disneyland. Tickets via NS International.
  • RER-lijn A stopt bij Disneyland Parijs
  • Regel uiteraard online toegangskaarten voor Disneyland Parijs

Trein Disneyland Parijs via Brussel

Het grote station voor de deuren van Disneyland heet Marne la Vallée. Vanuit Nederland rijden er geen rechtstreekse treinen naar Marne la Vallée. Vanaf Brussel wel. Je kunt met de Thalys of Intercity naar Brussel stappen, en daar overstappen op de TGV. De TGV’s naar Zuid-Frankrijk stoppen namelijk praktisch voor de deur bij Disneyland. Een treinkaartje kun je gewoon kopen bij NS International.

Treintickets Disneyland per Thalys

Een andere optie is de Thalys die je vanuit Nederland naar Parijs brengt. Handig, als je bijvoorbeeld ook een dagje wil vertoeven in de Franse hoofdstad zelf, of wanneer je overnachtingsgelegenheid in Parijs gelegen is. Vanuit Parijs gaat er een RER-lijn naar het attractiepark, waarvan de halte op loopafstand van het park ligt. Je kunt in Gare du Nord, waar de Thalys aankomt, RER-lijn B pakken naar Châtelet-Les Halles. Daar kan er overgestapt worden op RER-lijn A naar Disneyland Parijs. Een ticket kost 7,60 euro (2017). In totaal ben je vanaf Gare du Nord ongeveer een uur onderweg. Er is overdag minimaal 4x per uur een verbinding. Tijden kun je via deze website opzoeken.

Tip: zoek een hotel bij een RER-A lijn!

Als je meerdere dagen in of rondom Disneyland Parijs wil verblijven, is het aantrekkelijk om te overnachten in het park. Het kan echter goedkoper om elders een hotel te boeken en vanuit daar met de RER-A lijn naar het park te reizen! Aan verschillende stations van deze lijn zijn hotels gelegen, waardoor je altijd een geschikte slaaplocatie zult vinden. Booking.com heeft een groot aanbod van hotels met goede deals, maar je kunt ook hotels vergelijken op Trivago.

Budget-tip: neem de bus naar Parijs

Heb je een beperkt budget? Dan kun je ook de bus overwegen. Al vanaf 19 euro zijn er bustickets. Misschien denk je, de bus is krap en oncomfortabel. Maar tijdens onze bustest gold dat alleen voor Eurolines. Bij Flixbus heb je een goede prijs-kwaliteit-verhouding. Je kunt uitstappen bij Porte Maillot. Sommige bussen stoppen ook bij Charles De Gaulle, dat is niet ver van Disneyland Parijs. Als je de bus neemt naar Porte Maillot kun je daar de metro naar Charles de Gaulle-Etoile nemen, waar er overgestapt kan worden op RER-lijn A naar Disneyland. Reistijd: ongeveer een uur, tarief: 7,60 euro per persoon.

In het verleden reed vanuit Amsterdam de trein naar Disneyland. Helaas is deze trein al enige jaren afgeschaft. Foto: Eurostar, die vanuit Londen rechtstreeks naar Marne la Vallée rijdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.