Trein naar Luzern

De schitterende Zwitserse plaats Luzern is vanuit Nederland met één overstap te bereiken. Met 29 euro kunt u reizen van Amsterdam naar Zürich. Voor nog eens circa 15 euro (/23 CHF) reist u van Zürich naar Luzern. Luzern is een stad met veel historie, en veel musea. Zo is het verkeersmuseum in Luzern gevestigd. Uiteraard zijn er ook veel hotels in de stad gevestigd.

Per trein naar Luzern
Via NS International kunt u nu ook een treinticket naar Luzern kopen. Vanuit Nederland rijden er dagelijks twee rechtstreekse treinen naar Zwitserland: de CityNightLine Amsterdam – Zürich en de ICE Amsterdam – Basel. Daarnaast zijn er verbindingen met de ICE Amsterdam – Frankfurt, waarbij er in Frankfurt overgestapt moet worden op de ICE naar Zwitserland. Vanuit zowel Basel als Zürich rijden er meerdere treinen per uur naar Luzern. 

Golden Pass Line
Vanuit Luzern via een mooie route Zwitserland ontdekken? Neem dan de Golden pass Line. Deze route gaat via Interlaken en Zweisimmen naar Montreux. Een andere mooie route is de Wilhelm Tell express. Deze start in Luzern per boot. Vanaf Fluëlen gaat de route per trein naar Locarno. Ook kan er in Bellinzona worden overgestapt naar Lugano.

Over de stad Luzern
Luzern wordt in het eerst in de geschiedenisboeken genoemd rond 840 na Chr. Het is dan ook een oude stad met veel historie. De stad ligt in Centraal Zwitserland en heeft zo´n 60.000 inwoners. Door de stad stroomt de rivier de Reuss. De ligging aan de rivier zorgt ervoor dat er vanuit de stad mooie rondvaart tochten te maken zijn. Daarnaast lopen er mooie bruggen over het water. Zoals de Kapellbrücke, de ouste houten overdekte brug van de wereld. In de stad zijn ook verschillende musea te vinden, zoals het verkeersmuseum. Het verkeersmuseum is vergelijkbaar met het spoorwegmuseum bij ons. Alleen geeft het museum niet alleen informatie over de trein, maar ook over andere delen van transport. In het museum staan diverse oude locomotieven en voertuigen.

Maar dat is uiteraard niet het enige intressante museum in Luzern. Alle interessante bezienswaardigheden van Luzern zijn te vinden op de website Luzern.com.

This post was last modified on 8 november 2016 10:08

Share

Recent Posts

Zuid-Holland wil een landelijke centrale voor reishulp in ov

De provincie Zuid-Holland pleit voor een landelijke centrale voor mensen die hulp nodig hebben bij…

32 minuten terug

Koninklijk rijtuig overgedragen aan Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een bijzonder museumstuk rijker: vandaag werd het koninklijk rijtuig overgedragen aan het…

4 dagen terug

OVpay: vanaf nu mogelijk om met leeftijdskorting te reizen

Al een derde van de incidentele reizigers reist met OVpay, reizen met je betaalpas. Sinds…

4 dagen terug

Belgische reizigersorganisatie waarschuwt voor gevolgen snelle IC Brussel: ‘NMBS offert binnenlandse reiziger op’

Vanaf december is het mogelijk om 45 minuten sneller tussen Amsterdam en Brussel te treinen…

5 dagen terug

Reis goedkoper met de NS PrijsTijd Deal: tot wel 60% korting

Zonder abonnement tóch goedkoper reizen met NS. Dat kan met de NS PrijsTijd Deal. Wie…

5 dagen terug

Interrail geeft 20% korting op tickets geldig vanaf 1 september

Tot en met 18 juli krijg je 20% korting op alle Interrailtickets die geldig zijn…

5 dagen terug