Trein naar Luzern

De schitterende Zwitserse plaats Luzern is vanuit Nederland met één overstap te bereiken. Met 29 euro kunt u reizen van Amsterdam naar Zürich. Voor nog eens circa 15 euro (/23 CHF) reist u van Zürich naar Luzern. Luzern is een stad met veel historie, en veel musea. Zo is het verkeersmuseum in Luzern gevestigd. Uiteraard zijn er ook veel hotels in de stad gevestigd.

Per trein naar Luzern
Via NS International kunt u nu ook een treinticket naar Luzern kopen. Vanuit Nederland rijden er dagelijks twee rechtstreekse treinen naar Zwitserland: de CityNightLine Amsterdam – Zürich en de ICE Amsterdam – Basel. Daarnaast zijn er verbindingen met de ICE Amsterdam – Frankfurt, waarbij er in Frankfurt overgestapt moet worden op de ICE naar Zwitserland. Vanuit zowel Basel als Zürich rijden er meerdere treinen per uur naar Luzern. 

Golden Pass Line
Vanuit Luzern via een mooie route Zwitserland ontdekken? Neem dan de Golden pass Line. Deze route gaat via Interlaken en Zweisimmen naar Montreux. Een andere mooie route is de Wilhelm Tell express. Deze start in Luzern per boot. Vanaf Fluëlen gaat de route per trein naar Locarno. Ook kan er in Bellinzona worden overgestapt naar Lugano.

Over de stad Luzern
Luzern wordt in het eerst in de geschiedenisboeken genoemd rond 840 na Chr. Het is dan ook een oude stad met veel historie. De stad ligt in Centraal Zwitserland en heeft zo´n 60.000 inwoners. Door de stad stroomt de rivier de Reuss. De ligging aan de rivier zorgt ervoor dat er vanuit de stad mooie rondvaart tochten te maken zijn. Daarnaast lopen er mooie bruggen over het water. Zoals de Kapellbrücke, de ouste houten overdekte brug van de wereld. In de stad zijn ook verschillende musea te vinden, zoals het verkeersmuseum. Het verkeersmuseum is vergelijkbaar met het spoorwegmuseum bij ons. Alleen geeft het museum niet alleen informatie over de trein, maar ook over andere delen van transport. In het museum staan diverse oude locomotieven en voertuigen.

Maar dat is uiteraard niet het enige intressante museum in Luzern. Alle interessante bezienswaardigheden van Luzern zijn te vinden op de website Luzern.com.

This post was last modified on 8 november 2016 10:08

Share

Recent Posts

FNV niet akkoord met nieuwe cao NS, dreigen nieuwe stakingen?

Vakbond FNV wil opnieuw in gesprek met NS over de voorgestelde cao voor de medewerkers…

3 dagen terug

Meer fysiek en verbaal geweld tegen NS-medewerkers

NS-medewerkers werden in 2023 vaker slachtoffer van ernstige fysieke en verbale incidenten dan in 2022,…

6 dagen terug

Stations krijgen lagere waardering dan vorig jaar, Klimmen-Ransdaal wederom op 1

De algemene waardering van reizigers voor de Nederlandse treinstations is vorig jaar iets gedaald ten…

1 week terug

Nog tot zeker 12.00 uur geen treinen door aanrijding Berghem

Door een aanrijding zondagavond tussen een carnavalswagen en een trein in Berghem bij Oss (Noord-Brabant)…

1 week terug

1600 extra treinen, Airport Sprinter en sneller naar Brussel: NS presenteert plannen dienstregeling 2025

NS presenteert donderdag de conceptdienstregeling voor 2025. De vervoerder spreekt over de grootste wijzigingen in…

2 weken terug

Nachttrein naar Praag krijgt (deels) betere ligrijtuigen met airco

De nachttrein van European Sleeper zal vanaf eind maart deels bestaan uit verbeterde ligrijtuigen. Deze…

2 weken terug