fbpx
Foto: Albie Pearce (via twitter)

Video: ICNG herspoord

De in Duitsland ontspoorde ICNG is dit weekend weer op het spoor gezet. Dat blijkt uit beelden die op YouTube te vinden zijn (zie onderaan dit artikel).

Remproblemen

Vrijdag trok een Alstom-locomotief twee ICNG-treinstellen van Salzgitter naar Blankenburg. De trein ontspoorde bij Dreileben-Drackenstedt op de lijn Braunschweig – Magdeburg. Volgens de eerste informatie kon de machinist de trein niet meer tot stilstand brengen vanwege remproblemen. Daardoor passeerde de trein een rood sein. Kenners wijzen erop dat de trein geen remwagen had.

Hersporing

Dit weekend heeft de hersporing plaats gevonden. Daarvoor werd onder andere de Kirow KRC 1200 ingezet, een 150 ton zware spoorkraan die vele aannemers in Europa inzetten bij spooronderhoud en bergingswerkzaamheden. Ook een tweede Kirow-spoorkraan, de Multitasker 900, was volgens YouTube kanaal TheTraintv aanwezig om de trein te hersporen.

Videobeelden hersporing ICNG:

0 0 stemmen
Artikel waardering
14 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hanzeboog2012
3 jaren geleden

Zien of ze die ICNG 3105 nog kunnen repareren. De eerste twee rijtuigen zijn zwaar beschadigd. De ICNG 3109 zien er van buitenaf onbeschadigd uit.

Heb op andere filmpjes al gezien dat de achtdelige ICNG al een aantal rondjes gemaakt heeft op Velim. Weet niet wat het effect is van de ongeluk in Dreileben op de ICNG 3103 hier in Nederland en de overige ICNG. Gaan ze eerst de resultaten van het onderzoek afwachten?

Hoop dat de achtdelige ICNG dit jaar nog in Nederland getest gaat worden. Maar laten ze dit keer grondig te werk gaan. Waardoor in 2021/2022 vele kinderziektes verholpen zijn en ICNG met weinig problemen op de HSL gaat rijden.

Baardstaart
3 jaren geleden
Antwoord aan  hanzeboog2012

Behalve de flink gehavende voorkant vond ik het nog redelijk meevallen toen ik het videootje bekijk. Had het veel erger verwacht. Maar dat zegt eigenlijk nog weinig wat er intern is gebeurd. Ik denk dat onderzoek wordt besloten of het reparatie of herbouw wordt van die treinstel.

hanzeboog2012
3 jaren geleden
Antwoord aan  Baardstaart

Het is nog een prototype. Weet niet eens hoeveel prototype Alstom al heeft van de ICNG. Het schijnen er 11 te worden.

En zal de ICNG 3103 al weer niet achterhaald zijn? Las berichten over dat de ICNG 3103 vervangen zou worden. En dan in een Alstom fabriek (Polen/Duitsland) afgewerkt zou worden.

Weet jij wat voor aandeel de Alstom fabriek in Salzgitter heeft bij het leveren en ontwikkelen van de ICNG? In Charleroi worden de beveiligingssystemen gemaakt en geleverd. En in Polen (Katowice/Chorzow) wordt de treinen in mekaar gezet. Las ooit over statische testritten.

hanzeboog2012
3 jaren geleden
Antwoord aan  hanzeboog2012
Anoniem
3 jaren geleden
Antwoord aan  hanzeboog2012

Door het opkopen van allerlei fabrieken is Alstom erg versnipperd over diverse landen. Ieder doet een stukje van de productie, wie wat is voor de buitenstaander vaak moeilijk te achterhalen.

Bombardier heeft trouwens dezelfde versnippering, dus na de fusie wordt het helemaal een lappendeken van kleine vestigingen met ieder hun eigen bureaucratie. Erg inefficient maar sluiten van fabrieken ligt in veel regio’s politiek gevoelig. Uiteindelijk zal er geen ontkomen aan zijn omdat ze anders vanzelf weg geconcurreerd worden.

Dries Molenaar
3 jaren geleden
Antwoord aan  hanzeboog2012

Statische testritten? Is dat een testrit zonder te rijden?

Dries Molenaar
3 jaren geleden
Antwoord aan  Baardstaart

De botsabsorber is wel wat aangedaan. De rest lijkt OK. Zo kan men zien hoe een botsing door de rijtuigen verwerkt wordt.

Ronaldo Draaisma.
3 jaren geleden

Net Nieuw de Wesp en nu al in de kreukels dood en dood zonde en wij Nerderlanders hebben er nog geen eens erin gezeten. Dat kunnen we voorlopig op onze buik schrijven Maar wat moet ie dan in Duitsland die trein is van Na dus die hoort hier te rijden niet in Duitsland en neem voortaan een Remwagen mee Maar ja nu kunnen ze weer Reparen anders staan ze ook maar uit hun neus te eten vooral met de Caronatijd Sterkte verder ermee.

Arjan Krabbenbos
3 jaren geleden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook een nieuwe, zware trein kan soms niet het noodlot tarten. Was de wissel defect, heeft de machinist van de locomotief niet goed op een rood zijn gelet? Misschien was de Lokfuehrer onwel geraakt of was het zicht op de baan door weersinvloeden te slecht. Hoe dan ook alles kan helaas ook niet altijd volgens plan of spoorboekje verlopen. Hopelijk kan de trein nog wel gerepareerd worden, maar de gevoelige apparatuur niet of deels er van. De locomotief heeft het dan niet gered, deze wordt dan ook gesloopt. Als de infra op dit ongelukstraject hersteld is, kunnen de dagelijkse treinen hier weer snel rijden.

Dries Molenaar
3 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Het is al bekend dat de trein niet kon remmen en roodtonende seinen had gepasseerd. De verkeersleiding heeft de trein bewust ontspoord om een kop-staart met een passagierstrein te voorkomen. de vraag is nu wat het remmen belemmerde? Slangetje verkeerd, vergeten, of kraantje dicht wat open moest. Doet zo’n trein eigenlijk geen proefremming na opbouw?

Simon
3 jaren geleden
Antwoord aan  Dries Molenaar

Ja, dat is het vreemde aan dit ongeval.
Na het samenstellen van de trein dient voor vertrek een grote remproef (Volle Bremsprobe) worden genomen waarbij gekeken wordt of het op de loc gegeven remcommando achteraan de trein aankomt en of de remmen van de trein in werking komen.

2N2
3 jaren geleden

Is die zwarte beschildering permanent? Ziet er veel beter uit dan die dwaze blauwe streep, kleurstelling 1970. Lijkt er wel op omdat de klasseaanduiding ook op dat zwart staat. Die rare speelgoedtreinneus zal wel niet meer veranderen. Lelijk ding.

Johan
3 jaren geleden
Antwoord aan  2N2

De zwarte beschildering blijft, maar er komt geel-blauwe bestickering overheen.