fbpx

12 mei invoering OV-chipkaart in treinen Syntus

03 mei 2011 21:27

Vanaf donderdag 12 mei kan de OV-chipkaart eindelijk gebruikt worden in de treinen van Syntus op de binnenlandse trajecten. Dit is al meerdere malen uitgesteld doordat onder andere het plaatsen van incheckpalen langer duurde.

Vanaf dat moment kunnen reizigers Reizen op Saldo met de OV-chipkaart reizen op de trajecten Arnhem-Winterswijk, Arnhem-Tiel, Zutphen-Winterswijk, Almelo-Mariënberg (waar Syntus in opdracht van Connexxion rijdt) en Zutphen-Oldenzaal. Op de stoptrein tussen Oldenzaal en Bad Bentheim (D) is het niet mogelijk om met de chipkaart te reizen, omdat dit een buitenlands traject is.

Reizigers die reizen met de NS èn Syntus, dus twee vervoerders, kunnen beter blijven reizen met een papieren kaartje. Bij de overstap tussen twee vervoersbedrijven moet er namelijk uit- en weer ingecheckt worden. Het probleem met het dubbele opstaptarief is door de vervoersbedrijven nog steeds niet opgelost.

Ook reizigers met een Voordeelurenabonnement van de NS kunnen niet Reizen op Saldo met korting bij Syntus. Deze reizigers kunnen ook beter een papieren vervoerbewijs kopen.