fbpx
Foto: Dave van Hattem (archief)

2.000 spoormedewerkers betrokken bij Werkzaamheden Den Bosch

Forensen kunnen vanaf vandaag niet meer per trein vanuit Den Bosch naar Tilburg of Boxtel (Eindhoven). De trein wordt op deze trajecten tot en met donderdagochtend 17 april vervangen door bussen. In de tussentijd werken in totaal zo´n 2.000 spoormedewerkers aan het spoor.

Treinreizigers moeten vanwege de werkzaamheden rekening houden met 30 tot 60 minuten extra reistijd. In de spits moeten nu circa 4500 reizigers per uur met de bus vervoerd worden. Daarom adviseren de Nederlandse Spoorwegen om indien mogelijk buiten de spits te reizen. NS zet in totaal meer dan 150 bussen in.

De eerste spits verliep maandag zonder problemen, meldt Omroep Brabant. Reizigers zijn in het algemeen goed geïnformeerd. Wel bleek een enkele chauffeur nog niet helemaal de weg te weten. Dat komt doordat de chauffeurs uit het hele land zijn opgetrommeld.

De werkzaamheden vinden plaats tussen het station en het Drongelens Kanaal. Eerst gaat over een afstand van twee kilometer alle bovenleiding eruit, gevolgd door de sporen, de seinen en de achttien wissels. Ook al het oude kabelwerk moet compleet weg. En tot slot wordt de oude ballast, zo’n 6.500 ton aan stenen en zand, verwijderd. Daarna volgen de nieuwe sporen, bovenleiding en beveiliging.

Bij de omvangrijke klus zijn circa 2000 mensen betrokken. Zij werken – 24 uur per dag – in ploegen om uiterlijk donderdagochtend 17 april om 05:00 uur klaar te zijn. Als de werkzaamheden zijn afgerond moet het spoor betrouwbaarder en punctueler worden. Ook is er dan capaciteit om het treinenaantal te laten groeien. Dat zal gebeuren vanaf medio 2017.

Foto: Dave van Hattem. Sporen2014.nl