fbpx

2 weken geen treinen over Moerdijkbrug in de zomer

Het spoor op de Moerdijkbrug zal midden in de zomer volledig worden vernieuwd. Tussen 25 juli en 11 augustus rijdt er geen enkele trein over de brug tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Een grote onderhoudsbeurt in 2014 en 2015 is niet goed uitgevoerd. Daarom moet het spoor helemaal worden vervangen over een lengte van 1 kilometer.

Het was al bekend dat het spoor vervangen moest worden, maar nog niet precies wanneer. Er is bewust voor gekozen om dat midden in de zomer te doen. Het is dan vakantie, dus hebben minder reizigers en verladers van goederentreinen last van de stremming. De Moerdijkbrug wordt gebruikt door alle treinen tussen Dordrecht en Breda/Roosendaal.

Het is niet bekend hoeveel het onderhoud kost. NS moet nog beslissen hoe het vervangende vervoer wordt geregeld. Waarschijnlijk zal de hogesnelheidslijn een belangrijke rol daarin spelen, verwacht Treinreiziger.nl. De HSL-Zuid brug blijft namelijk wel open. Vanuit Rotterdam rijden er vier treinen per uur non-stop via de HSL naar Breda. Bij eerdere werkzaamheden werden doorgaande treinreizigers richting Roosendaal verzocht zoveel mogelijk om te reizen via Breda.

Niets doen is volgens spoorbeheerder ProRail geen optie. “We vinden het erg vervelend voor iedereen die daar over het spoor reist, maar het is in het belang van reizigers, vervoerder en verladers dat we deze werkzaamheden verrichten. Anders kom je straks onverwacht stil te staan. En dat is nog veel vervelender,” aldus een woordvoerder donderdag.

(c) ANP / Treinreiziger.nl.
Afbeelding: De HSL-brug blijft open, maar de naastgelegen brug niet. (c) Rijkswaterstaat

0 0 stemmen
Artikel waardering
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Beijerling F Opa
7 jaren geleden

Er zullen ook zeer binnenkort plannen op tafel moeten komen voor nieuwbouw, ter vervanging van deze huidige oude spoorbrug. Het ding is bijna aan het “eind van zijn Latijn,” en ontbeert eeuwig leven.

BenOverschie
7 jaren geleden
Antwoord aan  Beijerling F Opa

De brus is van na de oorlog en nog lang geen 100. Bij Amsterdam CS liggen nog viaducten van 140 jaar.

corkarel
7 jaren geleden

Ik houd m’n hart vast. Bij het minste of geringste valt de intercity direct uit en kan brabant via utrecht omrijden. Maar hopen dat het niet gaat waaien of te warm gaat worden, zucht…

BenOverschie
7 jaren geleden
Antwoord aan  corkarel

Er komt gewoon een bus Dordrecht-Lage Zwaluwe of wellicht Breda. Vertraging minimaal.

GJ de Groot
7 jaren geleden

Een ander picje – vanaf de oostzijde – ware gewenst: nu lijkt als zou de HSL-brug in onderhoud gaan.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  GJ de Groot

Dit is een rechtenvrije foto, waarbij beide bruggen zichtbaar zijn. Gelukkig staat in het artikel heel duidelijk uitgelegd dat de HSL brug open blijft en staat bij het bijschrift onderaan ook nog een keer: “De HSL-brug blijft open, maar de naastgelegen brug niet.” Dat zal misverstanden vast voorkomen

BenOverschie
7 jaren geleden

Het gaat om de oude brug en niet om de HSL. Het HSL-bashen is misschien een leuke obsessie maar hier totaal misplaatst en onterecht.

Treinreiziger.nl (Hildebrand)
7 jaren geleden
Antwoord aan  BenOverschie

Daar heeft het allemaal niets mee te maken. Beide bruggen zijn zichtbaar. Wie de laatste zit leest staat er: “De HSL-brug blijft open, maar de naastgelegen brug niet”. In het artikel staat ook nog eens duidelijk aangegeven dat de HSL brug open blijft, dus van bashen lijkt mij totaal geen sprake, wat mij betreft een wat bijzondere opmerking in dit verband. Wie een betere rechtenvrije foto aanlevert, zullen we zeker gebruiken.

corkarel
7 jaren geleden

en om het makkelijk te maken rijdt op de “oude” brug een trein met de voormalige fyra / beneluxtrein kleuren…