fbpx

45.000 mensen maken gratis kennis met Hanzelijn

08 dec 2012 19:53

Vandaag kregen de inwoners in de regio van de Hanzelijn alvast een voorproefje van de nieuwe spoorlijn. Bezoekers konden voor het eerst kennismaken met de trein over de Hanzelijn en de nieuwe stations Dronten en Kampen Zuid. Op elk Hanzelijnstation konden zij uitstappen en diverse feestelijke activiteiten bezoeken.

Mede door het zonnige weer kozen veel mensen ervoor om een ritje met de trein te maken. Dit leverde een gezellige drukte op en mooie plaatjes van een winters landschap. De NS schat dat ongeveer 45.000 nieuwsgierige treinreizigers, gratis gebruik maakten van de Hanzelijnrit. In de treinen kregen de reizigers informatie over de Hanzelijn en andere wetenswaardigheden onderweg.

Er reed zaterdag overdag ieder halfuur een pendeltrein. Omdat het drukker was dan verwacht, zette NS ook nog eens acht extra treinen in. 

Donderdag nam Koningin Beatrix de lijn – die Zwolle met Lelystad verbind – al officieel in gebruik. Vanaf zondag gaan er reguliere treinen over de lijn rijden. Het gaat om twee intercity´s en twee stoptreinen per uur. Door de Hanzelijn neemt de reistijd tussen Zwolle en Schiphol iets af.

Foto´s van de officiële opening (copyrights S. Verkerk, Hanzelijn-Hattem.nl)