fbpx

70 treinreizigers willen Kilometer Kampioen 2015 worden

Zaterdag doen 70 treinreizigers een poging om de Kilometer Kampioen van 2015 te worden. Daarvoor moeten ze in 24 uur zoveel mogelijk kilometers per trein afleggen. De winnaar mag een jaar lang in het weekend met de trein of kiezen voor een internationale treinreis.

  • Hoeveel kilometer denk jij dat de winnaar aflegt? Doe mee via Facebook. Wie het dichtst in de buurt komt kan een 1e klas dagkaart winnen. Zaterdag kun je de wedstrijd ook online volgen op Treinreiziger.nl!

Treinreiziger.nl organiseert de wedstrijd in het kader van het tienjarig bestaan. Initiatiefnemer Hildebrand van Kuijeren: "Ondanks dat er wel eens iets mis gaat, hebben heel veel reizigers plezier in het reizen met de trein. Dat blijkt wel uit deze wedstrijd, waar deelnemers zelfs bereid zijn om 24 uur (of meer) in de trein door te brengen, gewoon voor de lol."

De wedstrijd is geïnspireerd op het boek De Kilometer Kampioen uit 1954, waarin een fictieve soortgelijke wedstrijd wordt beschreven. In het boek komt de winnaar niet verder dan 908 kilometer. Zeker is dat anno 2015 de deelnemers veel meer kilometers zullen maken. "Ik denk zelfs meer dan 60.000. Maar dat hangt natuurlijk af van de planning van kandidaten. 60.000 kilometer zou neerkomen op 1,5 keer de evenaar rond," zegt Van Kuyeren.

Ieder afgelegd traject telt slechts één keer mee. Alleen voor Zwolle – Meppel en Sittard – Roermond is er een uitzondering zodat treinreizigers ook door Noord-Nederland en Zuid-Limburg kunnen treinen, zonder dat ze kilometers laten liggen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *