fbpx
Foto: Martin de Jongh / archieffoto

Aangepaste dienstregeling NS blijft van kracht ook als weer meevalt

28 jun 2011 14:08

De aangepaste dienstregeling van de NS die dinsdag op het middaguur inging, blijft ook van kracht als het noodweer uitblijft of meevalt. Het tussentijds aanpassen van de dienstregeling leidt volgens de NS tot chaos, omdat reizigers dan niet meer weten waar ze op kunnen rekenen.

Volgens de NS-zegsman is de dienstregeling vergelijkbaar met een olietanker. "Je kunt halverwege niet aan het stuur gaan draaien. Dat leidt tot chaos." De aanpassingen blijven van kracht tot het einde van de dagdienstregeling.

Blikseminslag
Vanaf 16.00 uur wordt extra drukte verwacht op de stations. Volgens de NS staat de aangepaste dienstregeling als een huis. Blikseminslagen zijn nu de grootste risicofactor. Tussen Rotterdam en Hoek van Holland rijden door een inslag geen treinen. De verwachting is dat de storing rond 16.30 uur is verholpen.

Ruimte
De NS besloot maandag al om voor dinsdag een pendelrooster in te stellen. Verschillende lijnen worden geschrapt of opgeknipt. Daardoor wordt volgens de woordvoerder ruimte gecreëerd om problemen op te vangen. "Zo vertaalt een vertraging uit Maastricht zich niet door naar Alkmaar."

Storingsploegen
De NS en Prorail hebben naast de aanpassing van de dienstregeling nog meer voorzorgsmaatregelen genomen. Zo staan er op strategische plaatsen bussen klaar om uitvallende treinen te vervangen en heeft Prorail storingsploegen paraat.

Fyra toeslagvrij
Op 38 grotere stations wordt koffie en thee uitgedeeld. Ook is er extra NS-personeel op de been om reizigers te begeleiden. Zo´n 1,7 miljoen vaste klanten van de NS hebben maandag al een e-mail met informatie over de maatregelen gekregen. Tussen Rotterdam en Breda mogen mensen de Fyra-trein nemen zonder toeslag te betalen.

(c) Novum