fbpx
Foto: Florian Sterl

Aangepaste dienstregeling zorgt voor veel claims bij NS

Bij de NS zijn al ruim twintigduizend schadeclaims binnengekomen van gestrande en vertraagde reizigers. Omdat de dienstregeling is aangepast, is de Geld Terug Bij Vertraging-regeling van kracht. Diegenen die hun bestemming niet per trein hebben kunnen bereiken, krijgen bovendien de kosten vergoed die ze hebben gemaakt om daar toch te komen.

Volgens een woordvoerder kwamen tot donderdag via internet 19.286 claims binnen, gemeten vanaf zaterdag. Dat is vijf keer zo veel dan normaal in dat tijdsbestek. Het spoorbedrijf ontving tot nu toe 2.122 papieren declaraties, vier keer zo veel als normaal.

De zegsvrouw kon nog niets zeggen over de omvang van het geclaimde bedrag. Ze verwachtte dat de komende weken nog veel claims binnenkomen, omdat het indienen ervan tot dertig dagen na de betreffende treinreis kan.

Het treinverkeer ondervindt problemen sinds vorige week vrijdag, toen een flink pak sneeuw viel. De NS en Prorail besloten vrijdag dat de aangepaste dienstregeling voorlopig van kracht blijft.

Foto: Florian Sterl