Extra

Actie van de Dag treinkaartjes: van enkele reis tot dagkaart

Op zoek naar een voordelig treinkaartje? Op de website van Actie van de Dag kun je meerdere treinacties vinden, van enkele reis tot dagretour. In dit artikel geven we een overzicht van alle Actie van de Dag-treinkaartjes. De treinkaartjes zijn in de regel geldig t/m 30 juni 2020.

Let op: het aanbod en de voorwaarden van de voordelige treinkaartjes zijn in 2020 gewijzigd. Bij alle treinkaartjes geldt: doordeweeks niet geldig tussen 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. In het weekend mag je gelukkig wel heel de dag reizen. Voor reizen met Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam (v.v.) betaal je een toeslag. Dit geldt ook voor reizen met ICE. Bij alle acties geldt ook: je mag reizen tot en met de laatste trein (uiterlijk 4 uur de volgende ochtend). Wil je weten wat de beste treinactie is? Gebruik onze prijsvergelijker.

NS Dal Dagretour: € 19,-

De Dal Dagkaart is in 2020 ingeruild voor een Dal Dagretour. Daardoor is dit bij Actie van de Dag treinkaartje 50 cent goedkoper geworden. Een dagretour is geldig tussen twee stations naar keuze. Je mag reizen met iedere vervoerder (binnen Nederland) die op jouw traject actief is, uitgezonderd Thalys en Eurostar. Het Dal Dagretour is in het weekend heel de dag geldig, doordeweeks niet tijdens de ochtend én avondspits. Vóór de spits dien je de trein verlaten te hebben.

Enkele reis Daluren € 11,50

Reis je niet op dezelfde dag heen en weer? Dan is een enkele reis meestal goedkoper. Bij Actie van de Dag kun je een enkele reis kopen voor 11,50 euro. Waar je in 2019 nog 25 euro kwijt was voor twee enkele reizen, ben je in 2020 twee euro goedkoper uit. Let wel: reizen in de avondspits mag niet meer (in de ochtendspits mocht al niet). Je kunt deze actie ook kopen bij VakantieVeilingen. VakantieVeilingen verkoopt meer treinkaartjes.

Enkele reis Weekend 1e klas

Wil je extra comfortabel reizen? Kies dan voor de eerste klas. In het weekend kun je al voor 14 euro een 1e klas enkele reis kopen. Voordeel van de 1e klas: in intercitytreinen meer beenruimte, bredere stoelen en vaak een stopcontact. Te koop bij Actie van de Dag.

Enkele reis luchthavens

UPDATE: In 2020 (vooralsnog) niet in het assortiment. Wil je van of naar Schiphol, Rotterdam Centraal of Eindhoven? Dan koop je nu een normale enkele reis van 11,50 euro. Zie bovenstaande actie.

Treinkaartje weekend provinciehoofdstad + Rotterdam

UPDATE: Wordt in 2020 (vooralsnog) niet meer aangeboden.

NIET BESCHIKNAAR

e-ticket
t/m 30 juni
dal dalretour
Lekker een dagje weg? Voor 19 euro reis je op één dag retour tussen twee stations naar keuze. In het weekend mag je heel de dag reizen, doordeweeks niet tussen 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. Dit treinkaartje wordt verkocht door Vakantie Veilingen.

Enkele reis

€ 11,50

e-ticket
reizen t/m 31 mrt 2020
€ 11,50 p/s
Wil je goedkoop met de trein, maar reis je niet dezelfde dag heen en terug? Koop dan bij Actie van de Dag een enkele reizen voor € 11,50. In het weekend mag je heel de dag reizen, doordeweeks niet tussen 6:30 – 9:00 uur én niet tussen 16:00 – 18:30 uur.

This post was last modified on 2 december 2020 20:05

Bekijk reacties

  • No, but you can buy cheap a 1st Class ticket at NS Spoordeelwinkel, but there you can only buy a return ticket, not a day ticket or single trip.

 • Beste enkele trein kaartjes bv Eindhoven Amsterdam. Volgende dag Amsterdam naar Eindhoven kan voor 9 euro per enkele reis?

 • leuk zon actie naar het vliegveld. alleen jammer dat het alleen voor de heenreis geld. daarom boek ik het niet

  • 9 euro heenreis, 12 euro terugreis. Is toch prima? Maar ben met je eens zou beter zijn als ook vertrekstation een luchthaven mag zijn.

 • Beste,
  Het enkele reis kaartje voor 9 Euro kan ik het allen maar van Schiphol airport naar Tiel station gebruiken of niet.

  Groetjes,
  Woroud

  • Nee, Schiphol moet de eindbestemming zijn, niet het Beginstation.

 • Hallo,

  Ik zag hierboven de aanbieding van het reizen naar een luchthaven en wilde een enkeltje naar Eindhoven kopen voor €9,00. Maar als ik doorgelinkt word, bestaat deze aanbieding helemaal niet? Klopt dit?

  • Klopt, op dit moment zijn er nog drie aanbiedingen beschikbaar: 2x enkele reis, weekend dagretour (naar hoofdsteden of Rotterdam) en dagretour voordeeluren.

   De andere aanbiedingen zijn (tijdelijk) niet beschikbaar.

 • Kan ik opstappen op R'dam CS, reizen naar Middelburg en vervolgens doorreizen naar Eindhoven met de 2x enkele reis?

  • Niet met 1 kaartje. Rotterdam – Eindhoven gaat normaal niet via Middelburg. Kan wel met de dagkaart

 • Niet met 1 kaartje. Rotterdam - Eindhoven gaat normaal niet via Middelburg. Kan wel met de dagkaart.

 • Jammer weer deze actie, wij gaan op 27 augustus en komen dan pas in september weer terug, maar alles loopt weer eens tot 31 augustus. Is er nog een ander alternatief?

Share

Recent Posts

Qbuzz wil nachttrein Dordrecht – Rotterdam – Utrecht in 2025

Qbuzz wil nachttreinen laten rijden vanuit Dordrecht via Rotterdam, Gouda en Woerden naar Utrecht. Het…

3 dagen terug

Reizigers minder tevreden met het OV in 2022

Sinds 2005 neemt de waardering van het openbaar vervoer bijna elk jaar toe. In 2022…

3 dagen terug

Arriva treinen Groningen / Leeuwarden – Zwolle stap dichterbij

De kans is groter geworden dat Arriva met treinen gaat rijden op de trajecten Groningen-Zwolle…

2 weken terug

NS neemt na 20 jaar afscheid van Abellio in het Verenigd Koninkrijk

De Nederlandse Spoorwegen hebben dochter Abellio in het Verenigd Koninkrijk verkocht aan het Britse management.…

2 weken terug

Koolmees heeft er vertrouwen in dat NS voldoende personeel kan werven

Wouter Koolmees, president-directeur van de NS, heeft er vertrouwen in dat zijn bedrijf dit jaar…

3 weken terug

NS in financieel zwaar weer door veranderd reisgedrag

De Nederlandse Spoorwegen staan er na de coronacrisis niet goed voor. Vooral forensen kiezen minder…

3 weken terug