X

Treinactie: Enkele reis voor € 12 (te koop per 2)

Foto: Regien Paassen/Stutterstock

  • 24,-
  • 2 enkele reizen (traject en datum naar keuze)
  • Reizen t/m 30 april 2018 (doordeweeks alleen na 9:00 uur, niet 27 april)

Voordelige op pad met een enkele reis, het kan nog steeds! Zoek je een goedkoop treinkaartje, maar reis je niet op dezelfde dag heen en terug? Dan is dit de perfecte aanbieding. Voor 24,- euro kun je nu namelijk twee enkele reizen kopen. Dat is dus omgerekend 12,- euro per enkele reis (alleen per twee te koop). De actie is nu online verkrijgbaar via VakantieVeilingen.nl. De treinkaartjes kun je gebruiken tot en met 30 april 2018 (niet 27 april)!

Info & Bestel
Als je op dezelfde dag heen en terug wilt, zijn er andere aanbiedingen die goedkoper zijn. Aanbiedingen voor enkele reizen komen niet vaak voor. Alleen VakantieVeilingen en Actie van de Dag kennen hebben aanbiedingen voor enkeltjes. Voor 24 euro ontvang je twee couponcodes voor twee enkele reizen: dat is dus iets meer dan 10 euro voor een enkeltje. Je kunt de couponcodes voor verschillende personen, dagen en of trajecten gebruiken. (Ook voor dezelfde, als je dat wel wilt.)

In het verleden was deze aanbieding vaak beschikbaar voor € 20,50. Maar de prijs is nu iets verhoogd. Nog steeds blijft het een aantrekkelijke aanbieding. Wij blijven hopen dat deze actie herhaald blijft worden. De treinkaartjes zijn uitsluitend geldig in de tweede klas. Je kunt zelf kiezen op welk traject je wilt reizen. Je mag gebruik maken van alle treinen op de route, uitgezonderd Thalys. Indien je wilt reizen met Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) of ICE moet je nog wel een toeslag kopen. Je kunt echter ook kiezen voor de reguliere toeslagvrije Intercity.

Zoals bij de meeste treinacties: reizen mag in het weekend geheel de dag en van maandag t/m vrijdag alleen na 9.00 uur. De treinreis moet plaatsvinden voor of op 30 april 2018 (niet 27april). (Eerder verkochte vouchers kunnen een afwijkende geldigheid hebben).

De meest gestelde vragen over deze treinactie

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Reis je laat in de avond? Check dan altijd goed de reisplanner hoe laat de laatste trein rijdt. Slechts op enkele trajecten rijden treinen ook ‘s nachts.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

Ja, de twee goedkope enkele reizen mag je op verschillende trajecten gebruiken. Je krijgt twee vouchercodes. Zo kun je per enkele reis het traject kiezen. Ook de datum en de persoon die het gebruik mag verschillen.

Je kunt de vouchercode maximaal twee maanden voor vertrek verzilveren. Langer voor vertrek is niet mogelijk. Wacht dus tot het moment dat de reisdatum dichterbij is gekomen. Let op: na verzilveren kun je het treinkaartje niet meer wijzigen. Verzilver de vouchercode pas als je zeker weet dat je daadwerkelijk gaat reizen.

Nee. Als het treinkaartje éénmaal verzilvert is kun je de gegevens niet meer aanpassen. Ons advies is daarom één dag voor vertrek het treinkaartje te verzilveren, zodat je vrijwel zeker weet dat de reis echt door gaat.

Nee. Dat hoeft niet, het gaat om een e-ticket. Op sommige stations zijn alle ov-chipkaartpoortjes gesloten. Dat is geen probleem. Het e-ticket heeft een barcode waarmee je de (brede) chipkaartpoortjes kunt openen. Dat kan op onderstaande manier. Als er geen poortjes zijn, of ze staan open, kun je gewoon doorlopen. Je moet het e-ticket wel altijd uitprinten(, tenzij expliciet anders is aangegeven).

Ja! Treinkaartjes die als e-ticket worden geleverd dien je altijd uit te printen. Bovendien moet je tijdens de treinreis kunnen identificeren. Alleen als tijdens het verzilveren wordt aangeboden om het ticket in de NS Reisplanner app te laden, is printen niet verplicht. In dat geval dient het treinkaartje voor vertrek in de NS app geladen te zijn.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Ja. Sterker nog, tijdens de aankoop kun je nog geen reisdatum kiezen. Na aankoop krijg je een vouchercode. Die kun je op elk gewenst moment inwisselen, zolang de treinkaartjes geldig zijn. Pas bij het verzilveren van de vouchercode op NS.nl geef je aan op welke dag je gaat reizen en wie er van het treinkaartje gebruik maakt. Hier kun je de couponcode inwisselen.

Met een enkele reis mag je niet zomaar overal naar toe. Het is alleen geldig tussen de twee gekozen stations. Tussen die stations mag je één keer reizen. Dat dien je te doen volgens de route die de NS-reisplanner adviseert (soms meer opties). Zolang je die route opvolgt, kun je de treinreis ook
onderbreken. Je kunt met een enkele reis Rotterdam – Groningen de reis dus prima in Utrecht onderbreken, want de reis verloopt normaal ook via Utrecht. Maar je kunt met een enkele reis Rotterdam – Groningen niet reizen via Eindhoven, dat ligt niet op de route.

Toekomstige treinacties?

Wil je ook in de toekomst de beste treinaanbiedingen ontvangen? Dan bieden we je de volgende services:

Deze aanbieding is het eerst gemeld door Adri Boer, we belonen hem met een gratis treinkaartje. Zie hier meer informatie over ons beloningsbeleid omtrent tips.


This post was last modified on February 2, 2018, 6:37 pm

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (300)