fbpx
Foto: Shutterstock

Actie van de Dag treinkaartjes: van enkele reis tot dagkaart

01 jan 2020 11:21

Op zoek naar een voordelig treinkaartje? Op de website van Actie van de Dag kun je meerdere treinacties vinden, van enkele reis tot dagretour. In dit artikel geven we een overzicht van alle Actie van de Dag-treinkaartjes. De treinkaartjes zijn in de regel geldig t/m 30 juni 2020.

Let op: het aanbod en de voorwaarden van de voordelige treinkaartjes zijn in 2020 gewijzigd. Bij alle treinkaartjes geldt: doordeweeks niet geldig tussen 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. In het weekend mag je gelukkig wel heel de dag reizen. Voor reizen met Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam (v.v.) betaal je een toeslag. Dit geldt ook voor reizen met ICE. Bij alle acties geldt ook: je mag reizen tot en met de laatste trein (uiterlijk 4 uur de volgende ochtend). Wil je weten wat de beste treinactie is? Gebruik onze prijsvergelijker.

NS Dal Dagretour: € 19,-

De Dal Dagkaart is in 2020 ingeruild voor een Dal Dagretour. Daardoor is dit bij Actie van de Dag treinkaartje 50 cent goedkoper geworden. Een dagretour is geldig tussen twee stations naar keuze. Je mag reizen met iedere vervoerder (binnen Nederland) die op jouw traject actief is, uitgezonderd Thalys en Eurostar. Het Dal Dagretour is in het weekend heel de dag geldig, doordeweeks niet tijdens de ochtend én avondspits. Vóór de spits dien je de trein verlaten te hebben.

Enkele reis Daluren € 11,50

Reis je niet op dezelfde dag heen en weer? Dan is een enkele reis meestal goedkoper. Bij Actie van de Dag kun je een enkele reis kopen voor 11,50 euro. Waar je in 2019 nog 25 euro kwijt was voor twee enkele reizen, ben je in 2020 twee euro goedkoper uit. Let wel: reizen in de avondspits mag niet meer (in de ochtendspits mocht al niet). Je kunt deze actie ook kopen bij VakantieVeilingen. VakantieVeilingen verkoopt meer treinkaartjes.

Enkele reis Weekend 1e klas

Wil je extra comfortabel reizen? Kies dan voor de eerste klas. In het weekend kun je al voor 14 euro een 1e klas enkele reis kopen. Voordeel van de 1e klas: in intercitytreinen meer beenruimte, bredere stoelen en vaak een stopcontact. Te koop bij Actie van de Dag.

Enkele reis luchthavens

UPDATE: In 2020 (vooralsnog) niet in het assortiment. Wil je van of naar Schiphol, Rotterdam Centraal of Eindhoven? Dan koop je nu een normale enkele reis van 11,50 euro. Zie bovenstaande actie.

Treinkaartje weekend provinciehoofdstad + Rotterdam

UPDATE: Wordt in 2020 (vooralsnog) niet meer aangeboden.

NIET BESCHIKNAAR

Actie van de Dag dagkaart

e-ticket
t/m 30 juni
dal dalretour
Lekker een dagje weg? Voor 19 euro reis je op één dag retour tussen twee stations naar keuze. In het weekend mag je heel de dag reizen, doordeweeks niet tussen 6:30 – 9:00 uur en 16:00 – 18:30 uur. Dit treinkaartje wordt verkocht door Vakantie Veilingen.

Enkele reis

€ 11,50

ah dagkaart

e-ticket
reizen t/m 31 mrt 2020
€ 11,50 p/s
Wil je goedkoop met de trein, maar reis je niet dezelfde dag heen en terug? Koop dan bij Actie van de Dag een enkele reizen voor € 11,50. In het weekend mag je heel de dag reizen, doordeweeks niet tussen 6:30 – 9:00 uur én niet tussen 16:00 – 18:30 uur.

49 gedachten aan “Actie van de Dag treinkaartjes: van enkele reis tot dagkaart”

 1. Dejan schreef:

  Is it possible to upgrade to the 1st class?
  Thanks!

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   No, but you can buy cheap a 1st Class ticket at NS Spoordeelwinkel, but there you can only buy a return ticket, not a day ticket or single trip.

 2. Bastiaens f schreef:

  Ik wil in aug reizen

  1. Joey schreef:

   Fijn voorje

 3. Marcel schreef:

  Beste enkele trein kaartjes bv Eindhoven Amsterdam. Volgende dag Amsterdam naar Eindhoven kan voor 9 euro per enkele reis?

 4. anita schreef:

  leuk zon actie naar het vliegveld. alleen jammer dat het alleen voor de heenreis geld. daarom boek ik het niet

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   9 euro heenreis, 12 euro terugreis. Is toch prima? Maar ben met je eens zou beter zijn als ook vertrekstation een luchthaven mag zijn.

  2. Engel schreef:

   Hahahaha

 5. Woroud schreef:

  Beste,
  Het enkele reis kaartje voor 9 Euro kan ik het allen maar van Schiphol airport naar Tiel station gebruiken of niet.

  Groetjes,
  Woroud

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, Schiphol moet de eindbestemming zijn, niet het Beginstation.

 6. Eline schreef:

  Hallo,

  Ik zag hierboven de aanbieding van het reizen naar een luchthaven en wilde een enkeltje naar Eindhoven kopen voor €9,00. Maar als ik doorgelinkt word, bestaat deze aanbieding helemaal niet? Klopt dit?

  1. Erwin Wessels schreef:

   Klopt, op dit moment zijn er nog drie aanbiedingen beschikbaar: 2x enkele reis, weekend dagretour (naar hoofdsteden of Rotterdam) en dagretour voordeeluren.

   De andere aanbiedingen zijn (tijdelijk) niet beschikbaar.

 7. F ali mahamed schreef:

  Groningen Naag schiphol super louk

 8. Marieke schreef:

  Kan ik opstappen op R’dam CS, reizen naar Middelburg en vervolgens doorreizen naar Eindhoven met de 2x enkele reis?

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Niet met 1 kaartje. Rotterdam – Eindhoven gaat normaal niet via Middelburg. Kan wel met de dagkaart

 9. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

  Niet met 1 kaartje. Rotterdam – Eindhoven gaat normaal niet via Middelburg. Kan wel met de dagkaart.

 10. Karin schreef:

  Jammer weer deze actie, wij gaan op 27 augustus en komen dan pas in september weer terug, maar alles loopt weer eens tot 31 augustus. Is er nog een ander alternatief?

 11. Igananda Voltmann schreef:

  Ik heb gisteren twee e-tickets gekocht ontvangen en betaald. Ik heb geen E-tickets ontvangen en wil er 1morgen gebruiken. Waar kan ik naartoe bellen?

 12. miek schreef:

  jammer van die € 9,00 actie dat die er niet meer is

  1. Annie schreef:

   dat vind ik nu ook. En dan net samen met de leuke meereiskaart daluren. Ik heb er maar 1 nodig, naar Schiphol. Iemand nog een idee?

 13. G.Honebecke schreef:

  waarom alleen dagkaarten actie’s, ik reis alleen naar Schiphol,waarom moet ik gelijk 2 kopen?

 14. G.Honebecke schreef:

  ik hoef alleen maar een enkele reis naar Schiphol en kom pas over 4 weken terug in de nacht.Dan lijkt mij een dagkaart zinloos en 2 enkele reizen ook.

 15. Yany Torres schreef:

  Which one should I take if I want a train ticket from Rotterdam to Den Bosh on Saturday and the way back (DB to Rotterdam) on Sunday ?

  Thanks.

 16. Reino de Boer-Wierda schreef:

  Ik wilde een enkele reis Eindhoven via de actie van de dag kopen. Helaas alleen per 2 te Koop, dus een alleenreizende betaalt nog iets meer dan 2 samenreizenden. Discriminatie!!! Soon in Spanje.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat is onzin. De meeste alleenstaanden moeten één keer heen, maar ook nog een keer terug. Dan heb je dus ook twee enkeltjes nodig.

 17. Wolf schreef:

  Al een paar keer gekocht super voordelig

  leuke voordelige actie

 18. Katja schreef:

  Wanneer is die actie erweer? Ik heb 2enkeltjes nodig

  Gr

 19. a.h.a. roest-landhuis schreef:

  kan ik 5 april 2019 om 10.36 met enkele reis van Almelo naar Schiphol en voor welke prijs?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   U kunt daarvoor gebruik maken van onze prijsvergelijker invullen: https://www.treinreiziger.nl/prijsvergelijker/. U komt dan uit bij deze actie: https://www.treinreiziger.nl/goedkope-enkele-reis-naar-schiphol-rotterdam-en-eindhoven/. Die kunt u gebruiken, u reist immers na 9:00 uur.

 20. Kim schreef:

  Wij reizen op 30/05 via Breda naar Amsterdam.
  En op 31/05 terugreis van Amsterdam naar Breda. Kunnen deze tickets dan aangekocht worden met 2x ‘Actie van de Dag’-treinkaartjes?
  Dank voor het antwoord.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Je kunt gebruik maken van de twee enkeltjes voor 25 euro. Als je gebruik wil maken van de rechtstreekse trein (Intercity Direct) heb je nog wel een toeslag nodig. Die kun je online kopen, of op station bij de kaartautomaat of bij de speciale toeslagzuil met de OV-chipkaart op het perron. De toeslag is 2.40 euro per persoon per enkele reis: https://www.ns.nl/abonnementen/overig/intercity-direct-toeslag.html. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je in Rotterdam overstappen op de reguliere intercity via Den Haag HS en Leiden.

 21. Jeanette schreef:

  Is het ook mogelijk om uit te stappen op tussenliggend station en te vertrekkenvan een ander op de route liggend station?

  1. Anoniem schreef:

   bovenstaande mbt actie enkeletjes naar Schiphol, Eindhoven en Rotterdam

   1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

    Het moet wel op de route liggen, maar dat kan.

 22. Anoniem schreef:

  Waarom zijn al die acties zo ingewikkeld?
  Is het 1. Iemand bij de ns een dagbesteding te bezorgen?
  2. Niet teveel reizigers te krijgen?
  Pp

 23. D schreef:

  Hallo, ik wil luchthaven kaartje kopen naar eindhoven voor 10,50. Kan ik dan in den bosch uitstappen? Gaan de poortjes dan open?

  Mvg D

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   De poortjes gaan open. Dit kunt u uit de richting van Utrecht en Amsterdam doen, maar niet van Rotterdam.

 24. Edith schreef:

  Worden de treinkaartjes aangeboden via een e-ticket of verzonden naar het door mij opgegeven adres?
  Voor mij is belangrijk de tickets van/naar luchthaven en de aanbieding van 2 enkeltjes voor 25 euro.

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   Het zijn allemaal etickets. Je krijgt een vouchercode, die kun je daarna verzilveren.

 25. Anoniem schreef:

  Wat kan ik doen als je geen E-TICKET krijgt. Ik heb een 10.50 naar Schiphol betaald via creditcard. Maar geen mail gekregen.

  1. Hildebrand van Kuijeren (Treinreiziger.nl) schreef:

   U kunt hier inloggen: https://www.actievandedag.nl/inloggen en uw bestellingen vinden en downloaden. Als dat niet lukt, kunt u actie van de dag bellen, en houd u betaalgegevens bij de hand.

 26. A.A.A. schreef:

  Ik probeer en probeer en probeer maar de knop hier bestellen geeft steeds dezelfde knop terug. Er gebeurt niks, ik kan m’n kaartje niet bestellen en ik had me zo verheugd op een dagje uit!

 27. A.A.A. schreef:

  Ik probeer en probeer en probeer maar de knop hier bestellen geeft steeds dezelfde knop terug. Er gebeurt niks, ik kan m’n kaartje niet bestellen en ik had me zo verheugd op een dagje uit!
  En nee, ik had niet eerder een reactie geplaatst zoals jullie zeggen.

 28. Josje van Schaik schreef:

  Mag ik in het dalurentarief de trein van 18.25 nemen om vervolgens 2 uur later te arriveren?

 29. Ans Hendrix schreef:

  Ik heb 4 treinkaartjes enkele reis besteld voor een weekendje weg 25 tot en met 28 april. Nu gaat dit niet door omdat vanwege de corona-maatregelen het hotel gesloten is. Kan ik mijn geld hiervoor terugkrijgen?

 30. Anoniem schreef:

  Waarom al die oude meevallers nog eens vernoemen???? Wie heeft daar iets aan???
  Blij maken met n dooie vis???
  Heel leuk🎉🎉🎉

 31. Anoniem schreef:

  Belachelijk!!!!! Doe iets zinnigs!!!!
  Geef huidige acties aub

 32. cor schreef:

  je ziet hier alleen info van 2 jaar terug we zitten nu in januari 2022 en je vind totaal geen fatsoendelijke info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *