Home

AH treinkaartje: NS Dagkaart € 16. Reizen t/m 1 juli

UPDATE: In oktober 2018: verkoopt AH weer treinkaartjes. Online hier te koop.

ARCHIEF OUDE ACTIE: Lekker voordelig met de trein? Vanaf maandag 30 april t/m 13 mei verkoopt AH treinkaartjes. Voor slechts 16 euro koop je een NS Dagkaart. Wees er snel bij, want op is op.

AH Bonus

Deze NS actie is een AH Bonus aanbieding. We hebben een screenshot gekregen van de AH folder, dus we gaan er vanuit dat het een publiekelijke actie is (AH heeft soms ook persoonlijke acties). Volgens de folder loopt de reisinformatie tot en met 13 mei. We gaan er vanuit dat men hier de verkoopperiode bedoeld. Op ah.nl/ns wordt namelijk de reisperiode t/m 1 juli genoemd. Het gaat om wegwerpkaartjes. Dus geen gedoe met e-tickets. Gewoon reizen wanneer je wil. Het is een NS Dagkaart, dus je kunt met dit AH treinkaartje kriskras door Nederland reizen.

(Dit artikel gaat verder onder het screenshot. De reisperiode loopt dus t/m 1 juli, aldus AH website)

Niet tijdens de spits

Wel moet je weten dat de treinreis doordeweeks niet tijdens de spits mag beginnen. Je reis mag maandag t/m vrijdag beginnen voor 6:30 uur, tussen 9:00 – 16:00 uur en na 18:30 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen mag je de gehele dag reizen. Je mag de reis bij NS de reis tijdens de spits afmaken, maar je mag tijdens de spits niet wisselen van vervoerder.

In- en uitchecken per vervoerder

Je treinkaartje is niet alleen bij NS geldig, maar ook bij Arriva, Breng, Blauwnet en Connexxion. Let wel, alleen in de trein, niet in de (reguliere) bus. Per vervoerder check je in en uit. Zoals eerder aangegeven kun je in de spits niet van vervoerder wisselen. Het AH treinkaartje is niet geldig bij Thalys en Eurostar.

Alternatieven

Wil je ook in de middagspits kunnen reizen? Maak dan gebruik van een NS Dagretour voor 20 euro. Je mag dan maandag t/m vrijdag na 9:00 uur reizen. Dit e-ticket kun je kopen bij de NS Spoordeelwinkel.

Bijzonderheden AH Treinkaartje

Verder gelden de reguliere regels. Dus je kunt van iedere reguliere Intercity en Sprinter gebruik maken. Bij de snelle Intercity Direct (die via de HSL rijdt) betaal je tussen Schiphol en Rotterdam (en v.v.) een toeslag van 2,40 euro per persoon (te koop bij de NS-kaartautomaat). Ook voor de ICE (Amsterdam – Frankfurt / Basel) betaal je een toeslag. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je dus de gewone intercity nemen. Je treinkaartje is alleen in Nederland geldig. Reis je na 0:00 uur ‘s nachts? Geen probleem. Treinkaartjes zijn geldig tot 4:00 uur de volgende ochtend. Check wel altijd hoe laat de laatste trein rijdt, en of er werkzaamheden zijn.

OP = OP

Bij deze actie geldt: OP = OP. Er zijn dit jaar minder dagkaartacties, dus wees er op tijd bij!

Deze tip is donderdag 26 april door Iskender Pop als eerste bij onze redactie gemeld. Vanwege vakantie niet direct verwerkt. 

This post was last modified on 1 oktober 2018 00:38

Bekijk reacties

Share

Recent Posts

Trein naar Berlijn, vanaf € 10 met GoVolta: een betaalbare reiservaring

Vanaf 1 mei 2024 wordt reizen naar Berlijn een stuk toegankelijker en betaalbaarder dankzij de…

20 uur terug

Denkend aan Zwitserland of liever Reizend naar Zwitserland?

Terwijl het televisieprogramma "Denkend aan Zwitserland" van Omroep Max de harten van vele Nederlanders verovert,…

1 dag terug

Vakantie Zwitserland per trein? Tips en tricks

Zwitserland, bekend om zijn adembenemende landschappen, knusse bergdorpjes en efficiënte treinnetwerk, is de perfecte bestemming…

1 dag terug

Nieuw vervoersplan bij extreem winterweer moet ervoor zorgen dat deel van alle treinen kan blijven rijden

Een nieuw collectief vervoersplan van treinvervoerders moet ervoor zorgen dat zo'n 15 procent van alle…

2 dagen terug

Bijna helft van alle IC Direct-treinen op HSL vertraagd door werkzaamheden en problemen op spoor

De afgelopen maand was 47 procent van alle IC Direct-treinen op de HSL (Breda-Rotterdam-Amsterdam) vertraagd,…

3 dagen terug

Reserveren verplicht voor de ICE Amsterdam – Frankfurt / Basel

Wil je met de trein naar Duitsland? Als je gebruik maakt van de ICE Amsterdam-…

3 dagen terug