fbpx

AH treinkaartjes: vanaf € 14,50

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

Deze actie is inmiddels niet meer te koop. Op zoek naar een goedkoop treinkaartje? Gebruik onze prijsvergelijker en vind bijvoorbeeld de Dal Dagkaart van Actie van de Dag van € 19,50.

Eindelijk is het weer zover! Er komen weer AH treinkaartjes aan! De verkoop start vermoedelijk vandaag online, en vanaf maandag 4 november ook in de winkel. De treinkaartjes zijn te gebruiken van 4 november t/m 29 december 2019. Eén treinkaartje kost 16,50 euro. Koop je er drie of meer? Dan betaal je 14,50 euro per stuk. Je mag doordeweeks echter niet reizen tijdens de ochtend- en avondspits, in het weekend mag je heel de dag op pad.

E-ticket

Het AH treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Dat betekent dat je online of in de winkel een couponcode krijgt die je op ns.nl/couponcode kunt verzilveren. Na verzilveren kun je niets meer wijzigen, dus ons advies: verzilver de couponcode zo kort mogelijk voor vertrek. Dat kan ook op de reisdag zelf. Het AH treinkaartje kun je tonen op je smartphone of tablet, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon uitprinten.

Dal Dagretour

Anders dan de voorgaande keren gaat het niet om een NS Dagkaart Daluren, maar om een Dagretour Daluren. Dat betekent dat je vooraf moet aangeven op welk traject je wilt reizen. Dat hoef je pas te doen tijdens het verzilveren. Koop je meerdere treinkaartjes? Geen zorgen. Per treinkaartje kun je kiezen op welk traject je reist, en wie er gaat reizen. Je kunt dus ook een couponcode cadeau doen aan iemand anders. Met een dagretour mag je de reis onderbreken, mits je blijft op de gekozen route.

Niet geldig in de spitsuren

De treinkaartjes zijn geldig van maandag t/m vrijdag vóór 06:30 uur, tussen 09:00 en 16:00 uur en na 18:30 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen de gehele dag.  Je mag dus niet tijdens de ochtend- en avondspits reizen. Ook als je de reis voor de ochtend- of avondspits begint, mag je de reis NIET afmaken tijdens de spitsuren (dat kon tot vorig jaar wel). Alleen als je door treinvertraging in de spits terecht komt, mag je de reis afmaken. Een dag loopt bij NS door tot 4 uur de volgende ochtend.

Al vanaf € 14,50

Bij de Albert Heijn treinkaartjes krijg je stapelkorting. Dat betekent: hoe meer treinkaartjes je koopt, hoe goedkoper een ticket. Eén treinkaartje kost 16,50 euro. Koop je er twee, dan betaal je 15,50 euro per ticket. Koop je er drie of meer, dan betaal je 14,50 euro per kaartje. De treinkaartjes zijn in de winkel te koop (maar niet bij AH to Go) van 4 november t/m 17 november. Je kunt ze dus gebruiken en verzilveren t/m 29 december. De online verkoop is al gestart.

Geldig in vrijwel alle treinen

Het AH treinticket is niet alleen bij NS geldig, maar ook in treinen van Arriva, Breng, Connexxion, Qbuzz, Blauwnet en Keolis. Je kunt gebruik maken van alle reguliere intercity’s , sneltreinen, sprinters en stoptreinen. Zoals gebruikelijk mag je geen gebruik maken van hogesnelheidstreinen als Thalys en Eurostar. Bij de Intercity Direct betaal je tussen Schiphol en Rotterdam (en v.v.) een toeslag van € 2,60 per enkele reis. Dat is ook van toepassing voor een binnenlandse reis met de ICE (welke enkele malen per dag rijdt tussen Amsterdam en Arnhem). De AH treinkaartjes zijn alleen geldig binnen Nederland. (Anders dan bij dagkaarten kun je met een dagretour ook niet reizen naar Aken).

Upgrade 1e klas

De tickets kun je bij Albert Heijn alleen kopen als 2e klas dagretour. Wil je eerste klas reizen? Geen nood. Je koopt het AH treinkaartje. Tijdens het verzilveren krijg je de mogelijkheid om een upgrade te kopen naar de 1e klas. Daar rekent NS 4 euro per kaartje voor.

Reis je met kinderen? Dan kun je voor een kind (t/m 11 jaar) een railrunner kopen, of gebruik maken van het gratis te bestellen NS Kids abonnement (alleen mogelijk in combinatie met een persoonlijke OV-chipkaart). Je kunt bij deze treinactie geen gebruik maken van samenreiskorting. Je maakt immers geen gebruik van een NS-abonnement, maar van een treinactie van Albert Heijn.

77 gedachten aan “AH treinkaartjes: vanaf € 14,50”

 1. dianta schreef:

  ik wil straks met de trein reizen,vanaf hoe laat kan ik de kaartjes online kopen?

  1. Anoniem schreef:

   je kunt ze pas vanaf 4 nov. gebruiken

 2. PdB schreef:

  Is het mogelijk om,zoals voorheen, met een te betalen toeslag 1e klas te reizen?

  1. Lucas schreef:

   Nee, want in de voorwaarden staat hat het enkel geldig is voor de 2de klas.

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Jawel. Ik heb het gecheckt. Wordt alleen als 2e klas kaartje verkocht, maar tijdens verzilveren kun je upgraden naar de 1e klas, daar wordt 4 euro voor gevraagd. Ik heb dat nu ook in het artikel toegevoegd.

 3. Maria schreef:

  Kan ik ook op een station op mijn route een tussenstop inlassen om dan een paar uur later mijn reis te vervolgen

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dat kan

 4. Zwerver300 schreef:

  Die kaarten zijn echt duur, kunnen ze niet wat goedkoper?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dit zijn de goedkoopste kaartjes die er zijn, er wordt altijd dit tarief gerekend.

   1. mien schreef:

    Als ik vandaag een kaartje bestel kan ik daar 2nov mee op reis?

    1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

     Nee, vanaf 4 november.

  2. Wouter G. schreef:

   Als je vaker met de trein reist, kan een NS (Flex) abonnement aantrekkelijk zijn.

 5. Zwerver3001 schreef:

  Die kaarten zijn echt duur, kunnen ze niet wat goedkoper? Nee

 6. Railhopper schreef:

  Bedankt voor deze goede reistip en ofschoon het géén dagkaart is, is het nog altijd goedkoper dan een VOL enkeltje, retour is het dubbele ! Voorbeeld: enkeltje Groningen naar Maastricht VOL tarief Euro 26,50, met kortingskaart Euro 15,90, Vlissingen naar Amsterdam Centraal of Leeuwarden idem. Maximaal enkele reis Vol tarief is Euro 26,50 en mét korting 15,90 kijk ter controle maar op NS Reisplanner ook voor eventuele werkzaamheden. Retour is dus VOL tarief Euro 53,- zonder en Euro 31,80 mét korting. Dan is dit AH RETOUR kaartje véél goedkoper ! Men kan ook creatief omgaan, voorbeeld kies voor de VERSTE bestemming – ofschoon men die niet per se hoeft aan te doen – en maak onderweg een tussenstop. Maastricht naar Den Haag Centraal heenweg via Utrecht Centraal, bezoek de stad en reis dan door naar Den Haag C. Terug via Rotterdam Centraal, bezoek de stad en reis terug. Men kan tussendoor ook andere steden bezoeken op DEZELFDE ROUTE ZONDER extra kosten. Openen van de poortjes indien aanwezig met de QR scan, geen poortjes passeer gewoon de check-in/uit paaltjes. Zo zou men ook Vlissingen – Amsterdam kunnen doen met stop in Rotterdam Blaak en de Markthal bezoeken, of Maastricht – Den Helder etcetera en onderweg stops maken op DEZELFDE route,- men moet dus NIET een afwijkende route nemen of maken (!) een soort van semi 0f halve dagkaart, doe ik ook vaker en is toegestaan! Maak 2 prints, zonder extra kosten, 1 als reserve voor het geval men 1 verliest anders moet men wel een erg lange “wandeling” maken van Groningen naar Maastricht, veel plezier ! Na afloop van de reis gooit men dit weg bij het oud papier, want dit is géén OV chipkaart dat is REST afval vanwege een chip !

  1. Makkelijk Geldverdienen voor jullie schreef:

   Nog steeds scam, want je kan via https://www.ns.nl/spoordeelwinkel,
   een retourtje + wat lekkers voor 19 euro kopen.

   1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

    Ik snap je reactie.

  2. Iris schreef:

   Mij is gezegd dat je de kortste route moet kiezen en niet creatief via een omweg mag gaan. Toen ik dat deed heeft de conducteur mij daar toch echt op gewezen. Je dient rechtstreeks van A naar B te reizen, zonder omweg.

   1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

    Je mag de routes nemen die de NS reisplanner geeft, zonder via station in te geven. Dat kan de kortste of snelste route zijn. Daar binnen mag je de reis onderbreken. Den Helder – Maastricht loopt via Alkmaar, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven. Je mag in die plaatsen prima je reis onderbreken. Je mag ook besluiten in Alkmaar te starten en in Eindhoven te eindigen. Geen probleem. Wat inderdaad niet mag is een creatieve route bedenken. Den Helder – Den Haag – Maastricht mag niet.

 7. cil schreef:

  Ik vind het jammer dat je dag en datum moet invullenvoor je treinreizen
  Ik heb namelijk een ziekte kan altijd niet bepalen welke datum ik wil reizen
  Kan best die dag dat ik invul ziek zijn en niet kunnen reizen dat wordt ik pas s morgens gewaar of het gaat of niet
  Dus zo een trein reisjes zijn voor mij niet meer van toepassing
  Heb het al een keer gehad en kon niet
  Ben ik wel mijn reis kwijt en dan wordt het te duur voor mij
  Zonde dat zo een kaartje niet alle dagen meer geldig is zodat je kan reizen op een goede dag

  1. Matthias schreef:

   U kunt nog tot op de reisdag zelf het ticket verzilveren en de reisdag kiezen, dus dat hoeft niet al op het moment dat u het ticket koopt.

 8. K. de Bruijn schreef:

  Prachtig deze actie.
  MAAR…. er staat de hele zomer geldig.

  Verder lees ik dat ze tot 29 december 2019 kunt gebruiken????

  Moet dat niet 2020 zijn?

  1. Matthias schreef:

   Waar ziet u ‘zomer’ staan?

  2. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee, het is tot 29 december 2019. U doelt op een foutje in de nieuwsbrief. We hebben in de basis de nieuwsbrief van een eerdere Kruidvat actie gekopieerd en aangepast naar de AH actie, per abuis is echter “heel de zomer” daarin blijven staan. Slordig, dat moet u dus vergeten.

 9. tak schreef:

  heel de zomer geldig ?????????????????dat moet dan 2020 zijn ????????????

  1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Nee, excuus. Dat is een foutje. Het is 29 december 2019. U doelt op een foutje in de nieuwsbrief. We hebben in de basis de nieuwsbrief van een eerdere Kruidvat actie gekopieerd en aangepast naar de AH actie, per abuis is echter “heel de zomer” daarin blijven staan. Slordig, dat moet u dus vergeten.

 10. jan schreef:

  die kaarten zijn niet duur zwerver 300 en 3001
  voor die prijs kan je een hele dag in en uit stappen
  ik vind het een topper

  1. Nan schreef:

   Voor een zwerver zijn ze wel duur 😉

 11. G. van der Zwaag schreef:

  Leuk is Arnhem-Delft-retour Kun je heen over Rotterdam en terug over Den Haag. Kun je op een en dezelfde dag Utrecht Rotterdam en Den Haag bezoeken.
  In de week reizen en is het 16.00 uur? Geen nood: Vul de wachttijd op door zelf een klein enkel traject te betalen voor half zeven. Check uit even voor half zeven en stap vlak voor half zeven weer in als je supermarktkaart weer geldt. Ben je nog LANG NIET OP DE PRIJS Die je zonder deze fraaie kaart zou moeten betalen.

  TRENO75

 12. Ruben schreef:

  Waarom gaat Aken niet,is toch een uit brekende NL Arriva lijn ?

  1. Maurice schreef:

   Omdat ticket uitsluitend binnen Nederland geldig is.

  2. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   NS kent in haar couponsysteem alleen de Nederlandse stations, en in de basis is het NS tarief voor alleen Nederland geldig. Arriva laat het NS tarief echter ook gelden naar Aken en Leer, omdat het onder concessies valt van de Nederlandse trein. Bij een Dagkaart kun je daarom naar Aken en Leer reizen. Bij een dagretour niet, omdat NS in het systeem alleen de Nederlandse stations kent.

 13. Railhopper schreef:

  Naar Aken kan je ook met je OV chipkaart vanaf de Nederlandse stations met of zonder korting reizen, waarbij men in Nederland gewoon in- en in Aken HBF uitcheckt. Op de stations Herzogenrath, Aachen West en Hauptbahnhof zijn in- en uitcheckpalen aanwezig. Vanaf Aachen Centrum kan men met lijn 350 bijvoorbeeld ook weer met de OV chipkaart naar Maastricht reizen en per trein verder reizen.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Klopt, maar dus niet met dit ticket.

 14. Uri Lavy schreef:

  Krijgt een NS abonnement houder ook hierbij de gebruikelijke 40% korting?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, dat is alleen op basis van het normale tarief.

 15. Peter schreef:

  Mooi kaartje, maar is hier een trend gezet voor goedkope dagretours; of is de verwachting dat er in de toekomst ook weer dagkaarten aangeboden gaan worden, waarbij je dus wél onbeperkt (qua traject) mag reizen?

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Durf ik niet te zeggen

 16. Janneke schreef:

  Correctie. De toeslag voor de Intercity Direct is in de daluren lager.

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Alleen met ovchipkaart, niet online of bij de kaartautomaat.

 17. Jaap schreef:

  Hallo
  Ik wil 3 kaartjes kopen. 2 voor woensdag a.s. En 1 voor een andere datum. Kan dat?

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Dat is geen probleem, staat ook in de tekst

 18. mandy schreef:

  hoi , ik heb geen smartphone ,maar wil toch graag een kaartje voor de trein van 16.50 Hoe moet ik dat nu doen ???

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Kopen en op computer verzilveren en uitprinten

 19. Saskia schreef:

  Ik heb vanochtend een treinkaartje gekocht maar nog geen mail ontvangen…

 20. G.H. schreef:

  Hi, Ik heb gisteren vier kaartjes gekocht en de codes per email ontvangen. In de order staat echter: geldig tot en met 17 november 2019, maar verder op staat; verzilver je couponcode tot en met 29 dec. Wat is het verschil tussen geldig tot en met en verzilver tot en met? Ik weet nog niet wanneer ik ga reizen, ik denk in de laatste week van de actie, maar weet ik pas zeker als m’n broers waarmee ik ga reisen, vanuit het buitenland komen, ook echt in NL zijn. Dat is dus na 17 nov. Ben ik dan mn geld kwijt als ik pas na 17 nov. de kaarten ga verzilveren? Ik vind het ook hinderlijk dat ik gegevens van (mede)reizigers moet invullen bij het verzilveren. Waar is dat goed voor? Dat is onnodige inbreuk op onze privacy. Wat gebeurt er met die gegeven?

  1. Janneke 1 schreef:

   De kaartjes zijn te koop t/m 17 november en geldig t/m 29 december. De enige persoonsgegevens die je moet invullen zijn de namen. De enige manier om anoniem te reizen is een kaartje kopen bij het loket of de automaat en contant betalen.

  2. Hildebrand treinreiziger.nl schreef:

   Wij zijn geen NS, geen AH maar een particulier initiatief van mijn persoon. De verkoop loopt tot en met 17 november, de vouchercodes kunnen tot 29 december gebruikt worden. Helaas is het niet de eerste keer dat de wijze waarop dat wordt gecommuniceerd voor vragen zorgt. Elk kaarte kan gebruikt worden op een dag naar keuze, persoon naar keuze en traject naar keuze. Het op naam zetten is om fraude te voorkomen, men kan verder niet zien of een ticket gebruikt of gecontroleerd is. Zonder naam kan dus iedereen er meerdere keren op die dag mee reizen.

 21. Hans schreef:

  Mag ik ook ´via´ reizen?
  Bijvoorbeeld vanaf Arnhem via Eindhoven naar Maastricht?

  1. G.H. schreef:

   Wat is dat voor antwoord? Ga a.u.b. in op mijn graag.

   1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

    Dit is een andere persoon die ook een vraag stelt, geen antwoord op uw vraag.

  2. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

   Je mag de reis onderbreken op de route die de reisplanner geeft, zonder via station in te voeren.

 22. Christel schreef:

  Hallo is de code om te verzilveren hoofdletter gevoelig
  Dankjewel

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Naar mijn weten zijn het in de regel hoofdletters

 23. Robin Martens Lover schreef:

  Waardeloze treinactie, ga je vanaf Enschede een dagje naar Amsterdam ga je 9.15 uur weg ben je er om 11.15 uur , maar moet je om 14.00 uur alweer naar huis want dan ben je om 16.00 uur thuis en als je later gaat zit je in de spits! dus heb je 2 uurtjes om in Amsterdam rond te lopen! BEDANKT NS NOT

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Op zaterdag en zondag heb je dat probleem niet. Je kunt natuurlijk ook vanaf 18:30 terug reizen.

  2. Janneke 1 schreef:

   Als je om 18.31 uur uit Amsterdam vertrekt ben je om 20.44 uur in Enschede. Dan ben je bijna het klokje rond op pad geweest voor 14,50 euro. Dat noem ik nog eens waar voor je geld.

  3. Wouter schreef:

   Het ligt aan je plannen.

   Ik heb het vaak met dit soort acties gehad dat ik (met het geld dat ik bespaarde) nog een activiteit ging doen zoals een broodje halen of een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

   Als ik verder naar mezelf kijk dan zijn er voor mij betere acties zoals bij de Spoordeelwinkel. Hier heb ik bijvoorbeeld voor een aantal euro extra een broodje en een sapje/smoothie en mag je gewoon tijdens de avondspits reizen. Dit is een actie die vaak beter bij me past.

   Maar ik kan goed begrijpen dat deze actie voor andere een geweldige actie kan zijn.

 24. Karin schreef:

  Kun je als je om 16.00 naar Groningen reis. Wel uitcheken in Groningen om 18.00.
  Hr karin

  1. Erwin Wessels schreef:

   Geen idee, maar het maakt niet uit. Als je met dit kaartje in de spits reist, dan reis je met een ongeldig treinkaartje en krijg je bij controle sowieso een boete.

 25. Trudi schreef:

  Ik wil met mijn zussen reizen maar we stappen op verschillende stations in kan dat????

 26. Anja schreef:

  Heb gisteren voor bekenden 2 kaartjes besteld.
  Ze hebben geen mail ontvangen.
  Wie kan ik vragen of de procedure goed is gegaan?

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Ik adviseer u contact op te nemen met de AH klantenservice en de betaalgegevens gereed te houden, dan kunnen ze het nakijken en opnieuw versturen.

 27. gerda schafer schreef:

  ik wil mijn treinkaartejes van albert heijn activeren maar zie t nergens staan
  hoe moetik dat doen

 28. Noor schreef:

  Is dit kaartje ook geldig in de bus?

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Nee

 29. Moi schreef:

  waarom e-tickets? Het oude wegwerpkaartje werkt veel makkelijker. Nu moet je allerlei extra handelingen doen om het kaartje te activeren.

 30. Netty Bolduan schreef:

  Goedemiddag. Ik wil twee kaartjes kopen, 1 voor mijzelf en 1 voor een ander. Mag dat, of moeten ze allebei voor dezelfde persoon zijn? En mag die eventuele ander vanaf een ander station vertrekken?

 31. Anoniem schreef:

  Ik wil reizen van Rotterdam naar Eindhoven en wil een tussenstop maken in Utrecht om te winkelen kan dat met dit kaartjes

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   Nee, want de treinreis Rotterdam-Eindhoven gaat niet via Utrecht.

 32. Anoniem schreef:

  Good morning! Is it possible to pay with a non-dutch credit card? I can only see the option of paying with iDeal

  1. Hildebrand van Kuijeren, treinreiziger.nl schreef:

   NOT online.

 33. IJslander schreef:

  Zijn de AH kaartjes op de kerstdagen de hele dag geldig?

 34. Abdulkarim Ibrahim schreef:

  Dan word zo snel mogelijk aanpassen worden

 35. S AL- Homaidi schreef:

  ik vind het goedkoop!

 36. Anoniem schreef:

  Ik heb een vraag omtrent deze actie. Als ik van Den Bosch Centraal naar Amsterdam Centraal ga met de Intercity dan geeft de reisplanner weer dat ik in Amsterdam alleen uit kan stappen bij Amsterdam Amstel en Amsterdam Centraal. Mag ik bij Amstel uitstappen en daar de sprinter naar Centraal nemen? Dit is in mijn ogen dezelfde route (hetzelfde spoor), maar niet een tussenstation wat aangegeven wordt in de NS reisplanner als ik een retour aanvraag (middels AH kaartjes) van Den Bosch naar Amsterdam.

  1. Anoniem schreef:

   Sorry .. ter verduidelijking. Ik wil een tussenstop op Amsterdam Muiderpoort.

 37. Zafer schreef:

  Ik eel graag daag kart heben voor en daag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *