fbpx
Foto: Archief.

Arriva en Veolia winnen busvervoer Noord-Brabant

17 dec 2013 15:12

Vanaf 2015 verzorgen vervoersbedrijven Arriva en Veolia het busvervoer in Noord-Brabant. Dat is het resultaat van een aanbestedingsprocedure van de provincie Noord-Brabant. Veolia krijgt de komende 8 jaar het exclusieve recht om het openbaar vervoer te verzorgen in het concessiegebied West-Brabant. Arriva doet dat tot december 2024 in Oost- en Midden-Brabant.

De concessies gaan in op 14 december 2014 en lopen door tot december 2022. In de nieuwe concessie worden alle lijnen uit het zogenaamde Kernnetwerk gereden en wordt dit netwerk aangevuld met diverse opties die de provincie kan inkopen. Zo blijft er vanaf 2015 in Breda, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Bergen op Zoom en Roosendaal minimaal een halfuurdienst rijden en wordt de frequentie op lijnen waar veel vraag naar is verhoogd vergeleken met de huidige dienstregeling.

Gedeputeerde Ruud van Heugten: “De provincie wil met het bestaande budget zoveel mogelijk openbaar vervoer aanbieden maar we moeten helaas ook rekening houden met stijgende kosten. Dat vraagt om keuzes waarbij we uitgaan van de vraag van de reiziger: we verhogen dus de frequentie op lijnen waar veel gebruik van wordt gemaakt en zetten minder of geen bussen in op tijden of lijnen waar nu lege bussen rijden. Met deze aanbesteding kunnen we meer vervoer inkopen dan vooraf verwacht."

Voor de reizigers verandert er het komende jaar nog niets. De vervoerders gaan nu aan de slag met het uitwerken van de geboden lijnen en het opstellen van een nieuwe dienstregeling. De overgang naar de nieuwe concessie gaat in op 14 december 2014 en wordt door de vervoerders in goed overleg met de provincie en betrokken partijen gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *