fbpx

Arriva gaat ov in Zuid-Holland Noord verzorgen

18 apr 2012 20:45

Openbaarvervoerbedrijf Arriva heeft de concessie gewonnen voor het busvervoer in de regio Zuid-Holland Noord. Dat maakte de provincie woensdag bekend. Arriva heeft toegezegd vijf procent te bezuinigen maar de dienstregeling op hetzelfde peil te houden. Op dit moment wordt het busvervoer nog uitgeverd door Connexxion.

De concessie voor het vervoer rond onder meer Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda geldt in principe voor acht jaar, met een optie van twee jaar verlenging. De contractwaarde is zeshonderd miljoen euro bij acht jaar en 750 miljoen als het contract wordt verlengd. In december gaat de nieuwe concessie in.

Arriva gaat voor de concessie circa 230 nieuwe milieuvriendelijke bussen met wifi aanschaffen. Arriva directeur Anne Hettinga denkt dat Arriva in de Duin- en Bollenstreek meer reizigers kan trekken. Ook belooft het bedrijf een betere dienstregeling en Arriva Stores in Gouda, Alphen a/d Rijn en Leiden.

Arriva zegt te kunnen besparen door lijnen te bundelen en te wijzigen zodat er snellere verbindingen ontstaan. Het bedrijf verzorgde al de buslijnen in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee. Door de nieuwe concessie wordt de provincie Zuid-Holland de grootste opdrachtgever voor Arriva Nederland. In totaal rijden er vanaf december ongeveer 500 Arriva bussen in Zuid-Holland.

Connexxion, die nu de concessie in handen heeft, deed tevergeefs een poging om de concessie te behouden. Arriva won vorige maand ook al een concessie in Friesland.