fbpx

Arriva geeft tijdelijk alle treinreizigers korting met OV-chipkaart

26 jan 2011 17:52

OV-chipkaart reizigers kunnen tot 1 mei gratis met 40% korting in de daluren reizen op de Arriva treinen. Deze afspraken hebben Arriva en de provincies Fryslân en Groningen gemaakt. Er zijn technische aanpassingen nodig om de korting van het NS-voordeelurenabonnement na 1 mei te realiseren.

Arriva is hierover met NS in gesprek. De partijen verwachten vóór 1 mei 2011 samen met een oplossing te komen. Tot 1 mei heeft Arriva een actie dat alle reizigers gratis met 40% korting in de daluren kunnen reizen.

De Arriva korting is tot 1 mei 2011 gratis op te laden op de OV-chipkaart. De normale prijs voor het Arriva Kortingsproduct is € 17,50 per jaar. Met deze speciale introductieactie promoot Arriva sinds maandag 24 januari het gebruik van de OV-chipkaart op de noordelijke lijnen.

De korting is te verkrijgen als een product op de OV-chipkaart. Dit kunnen reizigers opladen bij een Arriva verkoop- en oplaadautomaat, waarvan er op elk station in Fryslân en Groningen een staat. Daarnaast kunnen reizigers bij de Arriva Stores het product op hun OV-chipkaart laten zetten.

Reizen met NS Voordeelurenabonnement
Reizigers met een NS-Voordeelurenabonnement moeten er rekening mee houden dat deze als OV-chipkaart niet geldig is op de lijnen van Arriva. Als reizigers dit wel willen moeten ze eerst het gratis Arriva Kortingsproduct op hun OV-chipkaart zetten. Op deze manier reizen zij ook bij Arriva in de daluren met 40% korting. Ook kan voor de reizigers met een NS-voordeelurenabonnement in de daluren nog steeds met een papieren kaartje met 40% korting worden gereisd.