fbpx

Arriva koopt 275 nieuwe bussen bij Friese busbouwer

27 sep 2012 15:02

Het Friese VDL Bus & Coach en Arriva Nederland hebben donderdag een contract ondertekend voor de aanschaf en onderhoud van 275 bussen. Met de order is een bedrag gemoeid van meer dan 100 miljoen euro. Dat hebben beide partijen donderdag bekend gemaakt.

De nieuwe milieuvriendelijke bussen worden onderdeel van de busvloot voor de concessies Zuid-Holland Noord en Noord- en Zuidwest- Fryslân en Schiermonnikoog. De Friese bussen krijgen een nieuwe huisstijl die vandaag is onthuld door de Friese gedeputeerde Verkeer en Vervoer Johannes Kramer.

Vanaf 9 december start de vervoerder met de uitvoering van de concessies Zuid-Holland Noord en Noord- en Zuidwest-Fryslân (inclusief Schiermonnikoog). Gedurende de looptijd van de concessie (8 jaar, met mogelijk 2 jaar verlenging) verzorgt VDL Bus & Coach ook het onderhoud van en de reparaties aan de nieuwe bussen.

Arriva wil met de order de lokale economie stimuleren. Behalve bij VDL gaat Arriva ook bij andere busleveranciers bussen aanschaffen. In totaal gaat het om 430 nieuwe bussen, waarvan 275 bussen via VDL. De andere 155 bussen worden besteld bij verschillende andere leveranciers in binnen- en buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *