fbpx

Arriva wint concessie Noord en Zuidwest Friesland

20 mrt 2012 18:28

Dinsdag heeft de provincie Fryslân de concessie Noord en Zuidwest Friesland en Schiermonnikoog gegund aan Arriva. Arriva gaat het busvervoer in de regio vanaf medio december dit jaar verzorgen. De concessie heeft een looptijd van 8 jaar en een optie tot verlenging van 2 jaar.

Behalve Arriva hebben ook Qbuzz en Connexxion een offerte uitgebracht. Tevergeefs, zo blijkt nu. Connexxion verzorgt op dit moment nog het Connexxion het busvervoer in Noord en Zuidwest Friesland. In December neemt Arriva het stokje over. Op Schiermonnikoog is Arriva al de vervoerder.

Arriva is trots om deze concessie opnieuw te mogen binnen halen. “We zijn ontzettend blij en verheugd om het vervoer in de provincie Fryslân weer te mogen verzorgen, helemaal omdat we dat perfect kunnen uitvoeren in combinatie met onze treinen”, aldus Anne Hettinga, algemeen directeur Arriva Nederland. “En natuurlijk, Arriva is ruim 13 jaar geleden in het Noorden haar met haar activiteiten in Nederland begonnen. Dat we nu deze prachtige concessie terug winnen krijgt daarmee een extra dimensie”. Met deze order is een bedrag gemoeid van meer dan € 450 miljoen euro. 

Belangrijk speerpunt van Arriva is het aanbieden van een volledig, multimodaal en geïntegreerd openbaar vervoernetwerk. Met een optimale aansluiting op de treinen en vervoer waarin oog is voor de regionale, Friese samenleving. Hettinga: “Reizigers zullen hier zeker van profiteren. De dienstregeling is perfect afgestemd en we gaan de samenwerking aan met veel Friese instanties.” 

Voor de concessie zal Arriva nieuwe duurzame bussen in Friese huisstijl bestellen.