fbpx

Autoslaaptrein naar de zon

Vanuit Nederland rijden er weliswaar geen autoslaaptreinen meer. Toch kunnen autoslaaptreinen nog steeds intressant zijn voor Nederlanders. Want vanuit Düsseldorf rijden er nog wel autoslaaptreinen. 

Autotrein Düsseldorf – Verona
Aanbieder: Treinreiswinkel
Te boeken bij: Treinreiswinkel
Heenreis: Vrijdags
Terugreis: Zaterdags
Reisperiode: 19 mei t/m 30 september 2017
Tarieven: Auto mee vanaf 149 euro, ligplek vanaf 99 euro (prijzen per enkele reis)

Autoslaaptrein Düsseldorf – Livorno
Aanbieder: Treinreiswinkel
Te boeken bij: Treinreiswinkel
Heenreis: Woensdags 
Terugreis: Donderdags
Reisperiode: 5 juli t/m 31 augustus
Tarieven: Auto mee: 359 tot 399 euro per enkele reis, ligplek 129 tot 159 euro per persoon per enkele reis

Autotrein Düsseldorf – Wenen
Aanbieder: ÖBB, Oostenrijkse spoorwegen
Te boeken bij: Treinreiswinkel
Rijdt dagelijks

 

6 gedachten aan “Autoslaaptrein naar de zon”

 1. Bert Klomp schreef:

  Het is van de zotte dat er vanuit Nederland of Duitsland geen auto treinen meer rijden naar Frankrijk! En dat in tegenwoordige tijd de auto snelwegen in Frankrijk overvol en duur zijn, en dat daar ook veel ongelukken plaats vinden!

 2. Bert Klomp schreef:

  Waarom rijden er geen auto treinen meer vanuit Nederland of Duitsland meer, terwijl de auto wegen in Frankrijk overvol en ook duur zijn , dat is niet te begrijpen!

 3. Loes Homburger schreef:

  Bert,
  Volkomen met je eens. Te zot voor woorden.
  In 1994 ben ik nog vanuit Den Bosch naar Narbonne per autoslaaptrein vertrokken en dat zou nu nog meer aan de orde zijn i.v.m. té drukke wegen en is ook milieubewuster. De vliegreizen worden steeds goedkoper en de reizen sowieso per trein worden duurder. Er worden dus niet echt ingrijpende fundamentele veranderingen in het milieubeleid voorgesteld.

 4. Ria kleinjan schreef:

  Helemaal met heer Klomp eens. Onbegrijpelijk dat er geen autoslaaptreinen meer rijden. Tolwegen kosten een vermogen plus de overnachtingen voor onderweg. Vliegreizen mogen dan goedkoper worden, maar dan wel zonder bagage! Waar blijft de tijd dat je gewoon ‘s winters met de Berglandexpress naar Oostenrijk kon?

 5. Van Acker Cedric schreef:

  Als ex ligwagenbegeleider meerdere malen de route Den Bosch Narbonne meegemaakt vertrekkende vanuit deze ervaring zijn we een prive initiatief in beperkte kring gestart om een kosten bate analyse uit te voeren met als doel terug een autoslaaptrein te laten rijden tussen Nederland en Zuid-Frankrijk ( als eerste instantie werd aan Narbonne gedacht) .Nu electrische wagens meer in trek zijn met hun bijkomende beperkingen in actieradius en oplaadtijden zou deze seizoensverbinding en wellicht ook andere lijnen misschien terug rendabel kunnen zijn.

 6. Willem van't Hull schreef:

  ik sta op het punt om een chalet in Zuid-Frankrijk te bespreken, echter gezien mijn leeftijd zou de autoslaaptrein een uitkomst zijn.Het ontlast zo het autoverkeer op de Franse snelwegen en voor mij een comfortabele reis.
  Hopelijk gaat er toch in 2023 weer een autoslaaptrein rijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *