fbpx

Belgische trein rijdt weg zonder machinist

Donderdagavond stond een Belgische machinist vreemd te kijken toen zijn trein plots wegreed. De trein had een technisch mankement, waarop de machinist uitstapte om het treinstel te controleren. Vervolgens vertrok de trein zonder machinist, zo meldt DeRedactie.Be.

Het incident deed zich voor tussen Landen en Tienen. In de trein zaten geen reizigers. Op het moment dat de trein plots vertrok stond het sein gelukkig wel op veilig. De Belgische spoorwegen (NMBS) hebben vervolgens besloten om de trein door te laten rijden tot Tienen. Daar passeerde de trein het perron, waar een andere machinist klaar stond om op de langzaam rijdende trein te springen.

Omwille van de veiligheid werd het overige treinverkeer korte tijd op het traject gestaakt. Volgens de Belgische media gaat het om een motorstel (zoals treinstellen in België worden aangeduid) uit de jaren ´80. 

De NMBS benadrukt dat de veiligheid nooit in het geding is gekomen, maar neemt de zaak serieus. Er volgt een gronding onderzoek. "We gaan dit grondig onderzoeken, want een trein die zonder bestuurder vertrekt, dat kan uiteraard niet. Al hebben alle veiligheidssystemen goed gewerkt om problemen te vermijden", reageert een woordvoerder op de Belgische radio.