fbpx

Benoeming Merel van Vroonhoven tot directeur NS

04 mei 2009 20:12

(Novum) – Merel van Vroonhoven treedt per 1 augustus toe tot de directie van de Nederlandse Spoorwegen. Zij wordt het derde directielid, naast president-directeur Bert Meerstadt en directeur financiën Marcel Niggebrugge. De directie komt daarmee weer op volle sterkte.

De centrale ondernemingsraad steunt de benoeming van de 41-jarige Van Vroonhoven, meldt het spoorbedrijf maandag. Het aankomende directielid studeerde geofysica in Delft en rondde daarnaast een mba-opleiding af aan de business school in het Franse Fontainebleau.

Zij trad in 1993 in dienst bij ING, waar ze onder meer werkte bij pensioenbedrijf Nationale Nederlanden. Momenteel houdt ze zich voor ING bezig met verzekeringen en vermogensbeheer. Van Vroonhoven is ook lid van de raad van toezicht van de TU Delft en bestuurslid van het Haagse Residentie Orkest.

Van Vroonhoven verheugt zich op haar nieuwe baan. "Het spreekt mij zeer aan om mede vorm te geven aan de strategische ambitie van de NS om een klantgerichte multimodale dienstverlener allereerst in Nederland en voorts in Europa te zijn."

Hans Zwarts, vicevoorzitter van de raad van commissarissen van de NS, ziet uit naar haar komst. "Met haar internationale business- en investmentervaring kan zij een waardevolle bijdrage leveren aan de ambities van de NS."