fbpx

Boekenweek schrijver Joost Zwagerman wordt dagje conducteur

08 mrt 2010 20:13

Joost Zwagerman gaat een dagje voor conducteur spelen. De schrijver zal op zondag 14 maart een dag met een treinconducteur meelopen en de vervoersbewijzen van de reizigers controleren. Op deze dag mag er gratis in de trein gereisd worden met het door hem geschreven boekenweekgeschenk ´Duel´.

De Nederlandse Spoorwegen zijn sponsor van Stichting CPNB, de stichting die de boekenweek organiseerd. Ook hebben de spoorwegen een campagne "Tijd voor Lezen" gesponsord. De actie om Joost Zwagerman een dagje in te zetten tot conducteur past hierbij. 

De 46-jarige Zwagerman is bij het grote publiek bekend geworden door zijn in 1989 verschenen roman ´Gimmick!´. Andere successen zijn ´Vals Licht´ en ´De Buitenvrouw´. Vanaf 1985 schrijft hij essays en kritieken voor Vrij Nederland en in 2003 en 2004 was hij op de beeldbuis te zien als presentator van het televisieprogramma ´Zomergasten´. De schrijver ontving onder anderen Ayaan Hirsi Ali, die in het programma haar controversiële film ´Submission´ vertoonde. ´Submission´ werd geregisseerd door Theo van Gogh.