fbpx

Brand bij station Voerendaal legt treinverkeer lam

 

Een grote brand bij het treinstation van het Zuid-Limburgse Voerendaal hindert zondagavond het treinverkeer tussen Heerlen en Maastricht. Vrijdag woedde ook al brand bij het station, een monumentaal gebouw uit 1913. Ruim een uur nadat de brand werd gemeld was het vuur onder controle.

 

De brand woedde vanaf ongeveer 21.30 uur in een woning aan de achterzijde van het station. De aanwezige bewoners, twee of drie in getal, konden het pand ongedeerd verlaten. De schade aan de achterkant is nog onbekend. Aan de voorkant was weinig te zien.

De brand van vrijdag woedde in een opslagruimte bij het station. Het ging om een kleine brand, die snel was geblust, aldus de zegsvrouw van de politie. Of de branden met elkaar in verband staan wordt onderzocht. De politie heeft mensen die meer weten over de branden opgeroepen zich te melden. In 2010 legde een brand het gemeentehuis van Voerendaal voor een groot deel in de as.

Reizigers tussen Valkenburg en Heerlen moeten rekening houden met een vertraging van meer dan zestig minuten. Veolia rijdt bussen tussen Valkenburg en Heerlen en dat zorgt voor 15 tot 30 minuten vertraging. ProRail verwacht dat deze situatie tot 00.30 uur voortduurt.