fbpx

Brand ketelwagen Kijfhoek

De brand op het rangeerterrein Kijfhoek tussen Barendrecht en Zwijndrecht die vrijdagavond uitbrak, is onder controle. Rond is 10.00 uur het sein brand meester gegeven. Het vuur is nog niet uit, meldt de politie. Op het terrein staat een wagon met ethanol in brand.

Pogingen om het vuur met een schuimdeken te doven mislukten. De brandweer laat de wagon nu gecontroleerd uitbranden en is naar verwachting nog tot het middaguur bezig met blussen.

De brand brak vrijdag rond 21.45 uur uit in twee wagons, een met 65 ton ethanol en een met staal. De brand in de wagon die gevuld is met staal, is geblust. Volgens de brandweer zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen bij de brand. Er zijn geen gewonden gevallen.

Twee LPG-wagons die ook op het terrein stonden zijn weggesleept. De wagons waren leeg, maar niet schoon. Daardoor zou het tot een explosie kunnen komen als ze vlam zouden vatten.

Ongeveer veertig omwonenden zijn geëvacueerd wegens explosiegevaar. Ze hebben de nacht doorgebracht in een zalencomplex in Zwijndrecht. Het gevaar voor explosies was rond 08.00 uur geweken en de bewoners kunnen weer naar huis.

Door rookontwikkeling is de A16 van Rotterdam naar Breda urenlang in beide richtingen afgesloten geweest tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht. De weg ging rond 02.00 uur weer open. Ook het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht werd stilgelegd. Zaterdagochtend is het treinverkeer weer op gang gekomen.

 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in.