fbpx

Brug Amsterdam weer volledig terug in dienst

03 sep 2012 17:01

De Oosterdoksluisbrug in Amsterdam is de afgelopen week definitief gemaakt door ProRail. Hierdoor kan de brug nu ook weer gebruikt worden voor doorvarend scheepvaartverkeer.

Eind juni raakte de brug defect bij de sluiting. Een cruciaal onderdeel dat ervoor zorgde dat de treinen er veilig overheen konden rijden, ging kapot en de brug kon niet meer worden bewogen.

Vooral NS International had last van de storing, die er onder andere voor zorgde dat de dienst van Fyra lang verstoord was. Na een paar weken had ProRail met noodonderdelen ervoor gezorgd dat de treinen die normaliter gebruikmaakten van de brug er weer overheen konden. Echter kon de brug nog niet geopend worden, dus voor scheepvaartverkeer was er nog wel een stremming.

Door de leeftijd van de brug, zo´n 70 jaar, waren de onderdelen voor de definitieve reparatie niet op voorraad, maar moesten ze speciaal gesmeden worden. Uiteindelijk kon er tussen 24 en 31 augustus gewerkt worden aan het definitieve herstel en sinds 1 september is de brug weer volledig in dienst.

Op de foto de defecte brug op de foto gezet door Marcel Kouwenhoven.

0 0 stemmen
Artikel waardering
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ruud van der Sluis
4 jaren geleden

Hoewel inmiddels een paar jaar verder (2012 en 2019) wil ik toch reageren dit bericht.Deze brug is in 1936 gebouwd bij de Nederlandsche Dok Maatschappij. Een van de twee voorlopers tot de latere NDSM werf. Nu zit op deze locatie de werf van Damen. Inmiddels is de brug dus 83 jaar oud.