Busmaatschappij FlixBus hervat reizen naar Oekraïne

Busmaatschappij FlixBus gaat haar busreizen naar Oekraïne hervatten. Volgens een verklaring van de Oekraïense overheid en FlixBus zelf kunnen reizigers binnenkort onder meer weer naar de hoofdstad Kiev reizen.

Veilig en comfortabel

De busmaatschappij zegt dat steeds meer mensen teruggaan naar Oekraïne: ongeveer de helft van de mensen die Oekraïne hebben verlaten, wil volgens FlixBus terugkeren. Het bedrijf wil daarom een “veilige, comfortabele en betaalbare” reis mogelijk maken. Op de website van de busmaatschappij zijn al reizen te boeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om dinsdag van Maastricht naar Kiev te reizen, met een overstap in Warschau. Bij de reis staat een indicatie dat de bus “halfvol” zit.

Een woordvoerder van FlixBus laat weten dat er behalve naar Kiev gereden wordt naar zeven andere Oekraïense steden, waaronder Lviv. Met ingang van maandag is het mogelijk om vanuit Nederland te reizen naar die Oekraïense bestemmingen, met een overstap in Warschau of Praag.

Kleurcode rood

Vanwege de oorlog in Oekraïne werden de busroutes eerder gestaakt. Oekraïense busmaatschappijen die reizigers het land in brengen, beweren volgens de woordvoerder van FlixBus dat het momenteel veilig genoeg is om de Oekraïense grens te passeren. Volgens de website van de Rijksoverheid is de kleurcode van het reisadvies in Oekraine rood: “Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.”

Bron: (c) ANP/DPA

This post was last modified on 20 april 2022 07:38

Bekijk reacties

 • Als Flixbus naar Oekraïne gaat rijden kunnen ze gelijk wat vluchtelingen oppakken die naar Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Nederland willen reizen. Ook als de oorlog voorbij is in omgekeerde volgorde om het thans verwoeste land weer te gaan opbouwen. Gaat ook Flixbus nog naar Rusland om Russische vluchtelingen te vervoeren naar veilige gebieden? De bekende groene bussen rijden door geheel Europa en is een goedkope manier van reizen. Alleen wel via snelwegen wat de reis wel saai maakt en een te krappe WC die elke reisbus, maar ook vliegtuig bezit! Daarom reis ik graag met de trein die meer door gevarieerde landschappen, door dorpen en steden gaat en een grotere WC heeft. Vroeger Tienertoerde ik door ons fraaie lage land, nu al een aantal keren met de Europese Interrail kaart gereisd. Heerlijk genieten van de Alpen van Zwitserland en Oostenrijk, de diverse smalspoorlijnen die Europa rijk is onder het genot van een bier of koffie da wel thee onderweg! In Frankrijk heb je het smalspoor (diesel) van Nice naar Digne langs bergen en beken, de Duitse Harz met zijn stoomtreinen rond Wernigerode, Quedlinburg en Nordhausen, het groene Luxemburg en de heuvels van Engeland met mooie steden als York, Darlington en Hull.

  • Oekraïne heeft een Russische spoorbreedte. Anders zou het nog wat zijn om de voormalige Warschau express opnieuwe op te starten en naar Lyiv of Kyiv te laten rijden. Zover als het gaat. Het is nog een wonder dat het spoor niet veel meer aangevallen wordt.
   Zo zouden de mensen wat makkelijker heen en terug kunnen zonder uitgewoond aan te komen.
   Uit een volkskrant bericht begrijp dat sommigen gewoon hun baan in Oekraïne behouden en telewerken vanuit Nederland.

 • Hallo
  Ik wil graag informatie over uw busreizen naar de Oekraïne. Opstap plaatsen ( wij verblijven in Lelystad ) , data en tijden, kosten enkel en retour?
  Het gaat om een vluchteling die ik help om naar Zaporithia te gaan over twee weken.
  Bij voor baat vriendelijke dank
  Aloysius

Share
Tags: Flixbus

Recent Posts

Spoorgebruik wordt 12% duurder (en daardoor ook het treinkaartje)

De Nederlandse Spoorwegen en andere vervoerders moeten in 2023 gemiddeld 12 procent meer gebruiksvergoeding betalen…

22 uur terug

NS stopt wederom niet bij ArenA, dit keer wegens werkzaamheden

NS stopt zaterdag wederom een deel van de dag niet op station Amsterdam Bijlmer ArenA.…

3 dagen terug

NS vreest internationale lijnen kwijt te raken

Door de eisen die het kabinet wil gaan stellen aan een nieuwe spoorconcessie kan NS…

3 dagen terug

Trein met 250 reizigers ontspoort door aanrijding met spoorstaaf

Tussen het Limburgse Weert en Haelen is in de nacht van zaterdag op zondag een…

4 dagen terug

Treinreizigers brengen nacht door op station Amersfoort door storing

Tientallen tot honderd reizigers hebben de nacht op station Amersfoort doorgebracht. Door een storing konden…

5 dagen terug

Tijdelijk meer en langere treinen tussen Zwolle en Amersfoort

Het was de afgelopen periode flink behelpen tussen Zwolle en Amersfoort. Door eerdere kortsluiting op…

7 dagen terug