fbpx

Busverkeer HTM donderdag weer grotendeels plat

05 jul 2012 13:15

Op donderdag zal het busvervoer van de HTM wederom verstoord zijn. Woensdag startte een wilde staking van buschauffeurs tegen de aanbesteding van het busvervoer in Den Haag. Er reden nauwelijks tot geen bussen. Donderdag wordt er weer actiegevoerd.

Vanaf het begin van de dienstregeling zullen de bussen normaal rijden tot 09:30 uur. Daarna stoppen ze met rijden en gaan ze naar de remise. Dan vindt er een overleg plaats met de vakbond. Het is onbekend wanneer en of de bussen die dag nog gaan rijden.

Update 12:30
De gemeente Den Haag zegt niet in te kunnen gaan op de eis (terugdraaiing aanbesteding busvervoer Den Haag) van de buschauffeurs van HTM. Dat laat een gemeentewoordvoerder weten.

Verkeerswethouder Peter Smit heeft donderdagochtend gesproken met een afvaardiging van de chauffeurs. Hij heeft hun verteld dat er geen aanleiding en ook geen juridische mogelijkheid is om de aanbesteding terug te draaien.

Volgens een woordvoerder van vervoerder HTM, die de chauffeurs nu nog in dienst heeft, hebben de chauffeurs na het gesprek met de wethouder onderling overleg gepleegd. Ze wachten op een directielid van HTM om mee in gesprek te gaan. Mogelijk willen ze spreken over de cao, maar ook die staat al vast.

Update 13:15
De onderhandelingen tussen de buschauffeurs en Stadsgewest Haaglanden zijn deze ochtend stukgelopen. Er rijden derhalve nog geen HTM-bussen in Den Haag. De directie van het bedrijf is opgeroepen om naar de busremise te komen om mee te overleggen.

Update 13:30
De HTM heeft via twitter bekend gemaakt dat haar bussen vanaf half twee ´s middags weer uit de remise gaan naar de beginpunten van de diensten. Het is onbekend wanneer er weer volgens de dienstregeling gereden wordt.

Update 15:45
Door de HTM is bekend gemaakt via twitter dat de bussen allemaal weer volgens de dienstregeling rijden.

Treinreiziger.nl / Novum