fbpx

CNV gaat actievoeren tegen ProRail

19 okt 2009 14:20

(Novum) – CNV Hout en Bouw is van plan actie te voeren tegen ProRail. De vakbond is het niet eens met het nieuwe aanbestedingsbeleid van het spooronderhoud. Volgens de bond zet ProRail met dit beleid niet alleen de werkgelegenheid in de sector, maar ook de veiligheid op het spoor op het spel.

Spooraannemer Strukton Rail maakte maandag bekend 350 arbeidsplaatsen in het hele land te moeten schrappen. Volgens het bedrijf is dit nodig, omdat de prijzen voor spoorvernieuwingen zwaar onder druk staan. Ook voor het dagelijks onderhoud zegt de aannemer steeds minder te ontvangen.

Eerder vonden bij Volker Rail, BAM Rail en Spitzke Spoorbouw al grote ontslagrondes plaats. Vanwege het lage prijsniveau van de onderhoudscontracten worden bedrijven gedwongen met de helft van de mensen het contract op minimumniveau uit te voeren, stelt de vakbond.

Sectorbestuurder van CNV Hout en Bouw Aart van den Brink zegt dat het beleid van ProRail op termijn funest is voor de veiligheid op het spoor. "ProRail kiest niet meer voor kwaliteit, maar voor de goedkoopste aanbieder. Bovendien draait het op een asociale manier de werkgelegenheid de nek om en het einde hiervan is nog niet in zicht.´

Het CNV roept alle werknemers in de sector op in november naar een actiebijeenkomst voor de deur van ProRail te komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *