fbpx
Station Purmerend. Foto: Wikipedia

Conducteur mishandeld in Purmerend: jongens van 13 en 14 aangehouden

01 mei 2024 22:52

Twee jongens van 13 en 14 jaar zijn dinsdagavond aangehouden voor de mishandeling van een conducteur, meldt de politie woensdag.

De conducteur werd bespuugd, geschopt en geslagen door de twee jongens, aldus de politie. Daarna voegden ze zich bij een grotere groep en zetten het op een lopen. Het duo ging er na de mishandeling vandoor, maar werd snel erna opgepakt. Beide verdachten komen uit Purmerend en zitten nog vast. De conducteur heeft aangifte gedaan, aldus de politie.

Drie minuten stil

Vorige maand werd een conducteur in een NS-trein tussen Delft en Den Haag HS geschopt, geslagen en van een trap geduwd, daarbij zou een groep jongeren betrokken zijn. Voor het incident is een verdachte aangehouden. Hij is de enige verdachte in het onderzoek. Als reactie op het geweldsincident stond precies een week daarna bijna al het openbaar vervoer drie minuten stil. Tegelijkertijd sloten stationswinkels van NS hun deuren.

NS registreerde in 2023 ruim duizend meldingen van geweldsincidenten, 8 procent meer dan in 2022. Het was het derde jaar op rij dat de geweldscijfers omhoog gingen.