fbpx

De bus vergeten

14 dec 2011 22:50

Geruime tijd werd de bus vlakbij mijn huis omgeleid vanwege werkzaamheden. Toen de uitgelopen werkzaamheden eindelijk waren afgerond werd duidelijk dat men de bus vergeten was. En dat terwijl er 24 bussen per uur door de straat gaan.

Dit is een persoonlijke blog van Hildebrand van Kuijeren.

Nadat de wegwerkzaamheden na 2,5 maand waren afgerond (een maand later dan gepland), werd de vergissing pijnlijk duidelijk: de vernieuwde bocht was te scherp voor een bus. De bus was kennelijk vergeten. En dat terwijl er door de straat bijna meer bussen als auto´s rijden. In beide richtingen rijden overdag 12 bussen per uur per richting. In de ochtendspits zelfs nog meer. Hoe kun je dus 24 bussen per uur vergeten?

Tja, op die vraag is mij het antwoord nog steeds niet duidelijk. Waarschijnlijk is de auto zo ingebakken, dat we vergeten zijn dat er ook nog andere voertuigen zijn. Gelukkig besefte ook de Gemeente Rotterdam dat er een oplossing moest komen.

Zo werd een paar dagen nadat de werkzaamheden waren afgerond de straat weer deels opgebroken. In sneltreintempo werd de straat alsnog verbreed. Daarmee is het probleem inmiddels opgelost. Het bevestigd wel weer eens hoe wij de nadruk op de auto ligt.