fbpx

Diverse kleine wijzigingen in dienstregeling 2014 bij Arriva

24 nov 2013 18:27

Op zondag 15 december 2013 vindt de jaarlijkse landelijke wijziging van de dienstregeling voor trein en bus plaats. Ook bij Arriva blijft de treindienstregeling 2014 in belangrijke mate hetzelfde als in 2013. Er zijn echter wel een aantal kleine wijzigingen. Op sommige trajecten gaan er in de spits meer treinen rijden.

Leeuwarden – Harlingen Haven en Leeuwarden – Stavoren
De treinen uit Harlingen, Stavoren en Sneek die vóór 9 uur aankomen in Leeuwarden hebben een gewijzigde aankomsttijd. Dit om de aansluiting met intercity’s naar Zwolle en sneltreinen naar Groningen te verbeteren. 

Leeuwarden – Groningen
De halfuurdienst van de stoptrein wordt met een uur verlengd. Het gaat om de treinen vanaf 21.00 uur. Deze vertrekken om .27 uit Groningen en komen om .16 aan in Leeuwarden en bieden daarmee een overstap op de NS-trein van .34. Daarnaast rijdt de laatste sneltrein van 21.43 uur niet meer, daarvoor in de plaats komt een extra stoptrein met vertrek om 20.21.
In de ochtendspits rijden er speciale spitstreinen rechtstreeks van Zuidhorn naar Groningen. De spitstreinen vertrekken om 06.49, 07.49 en 08.49 uur.

Groningen – Roodeschool / Delfzijl
Om in de ochtendspits de aansluiting vanaf Roodeschool naar de Intercity richting Zwolle en de sneltrein naar Leeuwarden te verbeteren komen de treinen eerder aan in Groningen. Ook rijden er in de ochtendspits twee extra treinen van Warffum naar Groningen. Deze vertrekken om 06.44 en 08.03 uit Warffum.
Omdat de aansluiting van Roodeschool in Groningen verbeterd wordt, verschuift de treindienst vanuit Delfzijl mee. Op donderdagavond rijdt er een speciale koopavondtrein van Groningen naar Roodeschool en Delfzijl. 

Arnhem – Winterswijk / Tiel
Tijdens de ochtendspits (06.00 – 09.00 uur) vertrekken de treinen op het traject Arnhem – Winterswijk 3 minuten eerder om de aansluitingen in Arnhem te verbeteren. Alle treinen tussen Tiel en Arnhem vertrekken 7 minuten eerder.

Zwolle – Emmen en Mariënberg – Almelo
Op de Vechtdallijnen wordt de aansluiting in Mariënberg verbeterd. De lijn Mariënberg – Almelo wordt al vanaf 8 december door Arriva uitgevoerd. De zaterdagse trein van 7.20 uur uit Zwolle naar Emmen komt te vervallen. Ook de kerende trein v. 8:15u uit Emmen naar Zwolle rijdt in 2014 niet meer op zaterdag. Hiervoor in de plaats is een extra rit van Zwolle naar Emmen in de late avond gekomen, die om 00.56 uur vertrekt uit Zwolle en om 01.53 uur aankomt in Emmen. Tussen Mariënberg en Almelo vervallen een aantal treinen. Zo rijt de trein op werkdagen tussen 9 en 12 ieder uur, in plaats van ieder halfuur.