fbpx

Duitse treinreizigers onwel door hitte en defecte airco

In Duitsland zijn 27 leerlingen onwel geworden nadat in een ICE de airco was uitgevallen. Door de defecte airco liep de temperatuur in de trein op tot  meer dan 50 graden celsius. In totaal werden drie ICE´s ontruimd vanwege hoog oplopende temperaturen.

Het zat de groep jongeren uit Remscheid en Willich (Nordrhein-Westfalen) niet mee. Vanuit Berlijn reisde ze per ICE richting Bielefeld. In de Duitse hogesnelheidstrein bleek echter de airco defect te zijn. Om die reden werden de reizigers verzocht in Hannover over te stappen. Maar tot overmaat van ramp bleek in de volgende ICE stampvol en de airco eveneens niet te werken.

Raam
Volgens een leerkracht liep de temperatuur op tot wel 70 graden. Tijdens de reis werden dan ook meerdere mensen onwel. Een vrouw sloeg uit wanhoop nog een raam in van de trein. Uiteindelijk werden de reizigers bij Bielefeld uit hun leiden verlost. 

Ziekenhuis
In Bielefeld moesten in totaal 44 onwel geworden reizigers behandeld worden, waaronder 27 leerlingen. De meeste mensen konden op het station behandeld worden, 9 jongeren moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. De jongeren hebben na Bielefeld hun reis per touringcar vervolgd.

Meer defecte airco´s
Behalve in deze trein, raakte ook in andere treinen de airco´s kapot. In totaal moesten er drie treinen met 1.000 reizigers richting het Rheinland ontruimd worden. Andere treinen werden opgheven vanwege defecte airco´s.