fbpx

Eerste prijsvergelijker voor treinkaartjes

26 mei 2015 16:14

Treinreiziger.nl introduceert een prijsvergelijking voor treinkaartjes, waardoor het eenvoudig wordt om goedkope treinkaartjes te vinden. De website houdt niet alleen rekening met de gebruikelijke NS-tarieven, maar ook met dagkaarten die bijvoorbeeld via Hema, Kruidvat, Blokker of AH worden verkocht.

Ook het NS Groepsretour en aanbiedingen van de Spoordeelwinkel van NS worden meegenomen in de prijsvergelijker. Via de vergelijker wordt eenvoudig duidelijk wat het goedkoopste treinkaartje is voor welke reis. In tal van sectoren bestaan er al prijsvergelijkingen, maar omtrent treinkaartjes bestond zoiets nog niet. 

Redacteur Hildebrand van Kuijeren denkt dat de nieuwe tool in een grote behoefte gaat voorzien. "We zien heel veel bezoekers die op zoek zijn naar goedkope treinkaartjes. Nu moeten reizigers zelf nog uitrekenen welk kaartje het meest aantrekkelijk is. Met deze tool zie je direct alle beschikbare tarieven met de verschillende prijzen," legt hij uit. De tool herkent ook stationsafkortingen. 

 

Het is de bedoeling dat reizigers in de toekomst ook meerdere treinreizen in de tool kunnen invoeren, zodat ook het vinden van het voordeligste abonnement een stuk makkelijker wordt. De nieuwe vergelijker is nog in de betafase. Treinreizen die (deels) met twee vervoerders gemaakt kunnen worden, zitten nu nog niet in de vergelijker. Dat wordt binnenkort opgelost. Ook speciale treinkaartjes als het Euregioticket zullen nog worden toegevoegd. Reizigers die opmerkingen hebben over de nieuwe tool kunnen reageren via redactie@treinreiziger.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *