fbpx
Foto: (c) Regio15 / Sebastiaan Barel

Ernstig treinongeval Voorschoten is wereldnieuws 

04 apr 2023 10:55

Het ernstige treinongeval in Voorschoten is ook in het buitenland nieuws. Naast media in omliggende landen zoals België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk wordt ook in bijvoorbeeld Italië, Griekenland, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Maleisië en Qatar over het incident bericht.

Europa

De berichtgeving gaat gepaard met foto’s van de deels ontspoorde trein die ernstige schade heeft opgelopen. Buiten Nederland wordt vooral in België groot uitgepakt met het nieuws over Voorschoten. De VRT en kranten als De Morgen en De Standaard berichten er prominent over, met tal van foto’s.

Het Belgische persbureau Belga, het Franse persbureau AFP, het Britse persbureau Reuters, persbureau DPA uit Duitsland en het Italiaanse ANSA berichten met updates over het incident en reacties daarop van onder meer de regering en het koningshuis. Dat doet ook Bild, de grootste krant van Duitsland. Ook andere dagbladen bij de oosterburen, zoals de Rheinische Post, schrijven over het ongeluk.

Van BBC tot CNN

De correspondent van de BBC in Den Haag, Anna Holligan, schrijft dat een dergelijke incident uiterst zeldzaam is in Nederland, verwijzend naar de spoorwegsystemen die “over het algemeen erg veilig zijn”. In de VS bericht onder meer CNN over het treinongeval.

Een klein aantal media verwijst naar het grote treinongeval vorige maand in Griekenland. In de buurt van de stad Larissa botste een reizigerstrein frontaal op een vrachttrein, nadat ze kilometerslang op hetzelfde spoor hadden gereden. Daarbij kwamen 57 mensen om het leven.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hanzeboog2012
1 jaar geleden

In België waren ook al een paar treinongelukken. Ze kunnen zich inleven in de Nederlandse slachtoffers.

Gert-Jan Hondelink
1 jaar geleden

Het treinverkeer is zo veilig dat een ongeval als waarover hier wordt bericht, wereldnieuws is, en waaraan in de media uitvoerig aandacht wordt besteed. De onveiligheid van het wegverkeer daarentegen, waarbij dit jaar in Nederland weer circa 500 dodelijke slachtoffers te betreuren zullen zijn, heeft ons met stomheid geslagen.

Tonny
1 jaar geleden
Antwoord aan  Gert-Jan Hondelink

exact.

Frank
1 jaar geleden

Bijzonder, deze zo selectieve duiding, is dat vanwege de spectaculaire foto’s? Alleen al in Nederland zijn er elke dag meer slachtoffers in het autoverkeer.