fbpx

Eurocity in Zwitserland na brand weer door Simplontunnel

De EuroCity´s Geneve – Milaan en Basel – Milaan kunnen weer in beide richtingen door de Simplontunnel. Toch blijft het treinverkeer door de Simplontunnel tot minimaal 31 juli aangepast. Ongeveer 1,5 week geleden brak er brand uit bij een goederentrein in de tunnel. Sindsdien is het treinverkeer vertraagd.

De brand brak 9 juni uit in een goederentrein met staal en keramische producten, die onderweg was van Italië naar Duitsland. Een deel van de trein kon in veiligheid worden gebracht, het andere deel van de goederentrein bleef in de tunnel achter. De berging van 10 goederenwagons gaat vanavond beginnen en zal ongeveer 15 dagen duren. Maar ook daarna blijft het treinverkeer nog aangepast. Tenminste tot 31 juli. 

De afgelopen periode moesten internationale reizigers rekening houden met extra overstaps in Brig en of Domodossola. Daaraan komt nu een eind. De EuroCity´s gaan weer volgens plan rijden. De regionale treinen Brig–Iselle–Domodossola en de Interregio-treinen Brig–Domodossola rijden ook weer, maar volgens een afwijkende dienstregeling.

Update: Nu met foto´s van de SBB