fbpx

Eurostar start treindienst naar Lyon, Avignon en Aix-en-Provence

04 mei 2013 13:51

Hogesnelheidstrein Eurostar verbindt vanaf vandaag ook Londen met Lyon, Avignon en Aix-en-Provence. Vooralsnog gaat het om een proef van twee maanden en rijdt de trein alleen op zaterdagen. Een treinticket kost ruim honderd euro per enkele reis.

Het is voor het eerst dat de Eurostar doorrijdt tot Aix-en-Provence in Zuid-Frankrijk. Tot nu toe reed er alleen in de zomer 1x per week een Eurostar naar Avignon Ville. De nieuwe verbinding stopt ook te Lyon en stopt niet in Avignon Ville, maar in Avignon TGV. Daarna gaat de trein nog door naar Aix-en-Provence TGV. 

In totaal is de trein tussen Londen en Aix-en-Provence slechts 6 uur en 17 minuten onderweg. De trein stopt ook in Lille, om de nodige controles te kunnen uitvoeren tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk.

Eurostar richt zich niet alleen op Britse reizigers, de verbinding is ook bedoeld voor Fransen die de Britse hoofstad willen ontdekken of herontdekken. De laatste trein naar Aix-en-Provence rijdt vooralsnog op 29 juni.

Afgelopen winter startte Eurostar ook al een nauwe samenwerking met TGV Lyra. Daardoor kon er gemakkelijk vanuit Londen naar de Zwitserse Alpen gereisd worden. De nieuwe verbindingen passen bij de ambitie van de treinoperator om meer bestemmingen met Londen te verbinden. Daarom heeft het spoorbedrijf ook nieuwe treinen bij Siemens gekocht. Die zullen echter iets later geleverd worden dan gepland. De bedoeling is dat er ook een Trein Londen gaat komen vanuit Nederland.