fbpx

Eurostar tevreden met derde kwartaal

18 okt 2012 14:27

Eurostar heeft door de Olympsiche Spelen vier procent meer reizigers vervoerd. Dat is een grotere groei dan het spoorbedrijf gehoopt had. Over het gehele kwartaal bleef het aantal reizigers vrijwel gelijk.

De omzet uit ticketverkoop nam met een procent af. Dat was volgens Eurostar deels het gevolg van schommelingen van de wisselkoers (Euro – Britse pond), maar daarnaast namen ook minder zakenreizigers de Eurostar in de aanloop naar de Spelen.

Het totale reizigersvolume jaar op jaar steeg van 7,3 miljoen tot 7,4 miljoen, terwijl de omzet uit de ticketverkoop lichtjes daalde met 1% naar 612 miljoen pond dit jaar in vergelijking met 619 miljoen pond in 2011. Sinds het einde van de Spelen ziet Eurostar opnieuw normalere reispatronen met een stijging in het aantal reizigers en omzet die een positieve trend inzetten voor het vierde kwartaal.

Tijdens de winterperiode komt Eurostar samen met TGV Lyra voor het eerst met een snelle verbinding tussen Groot-Brittannië en Zwitserse wintersportplaatsen. Het gaat om een Eurostar Londen – Lille, die aansluiting zal geven op een TGV naar Brig. Door de verbinding krijgen reizigers vanuit Londen een snelle verbinding naar Genève, Aigle, Martigny, Sierre/Sidders, Visp en Brig. De verbinding zal elke week zaterdags geboden worden, in de periode zaterdag 22 december 2012 t/m zaterdag 13 april 2013.