fbpx

Eurostar wil tien nieuwe Europese steden gaan bedienen

Spoorwegmaatschappij Eurostar wil de komende vijf jaar treindiensten vanaf Londen naar tien nieuwe Europese steden gaan verzorgen. Dat zegt de topman van het bedrijf maandag in de Financial Times. Op dit moment gaan de hogesnelheidstreinen van Eurostar alleen door de kanaaltunnel naar Parijs en Brussel.

Het bedrijf had al eerder laten doorschemeren binnen enkele jaren een directe treindienst van Londen naar Amsterdam in te willen stellen, maar komt nu met concretere plannen. In 2017 wil Eurostar naast Amsterdam ook hogesnelheidstreinen laten rijden naar onder meer Frankfurt, Marseille, Genève, Lyon en Marseille.

Deutsche Bahn
Ook de Deutsche Bahn wil een treindienst tussen Amsterdam en Londen en tussen Frankfurt en Londen starten. Dat gaat echter niet lukken per 2013, zoals het Duitse spoorbedrijf aanvankelijk wilde. De DB richt zich nu op eind 2015.

Tweede hub
Volgens de topman wil Eurostar echter vooral de concurrentie aangaan met luchtvaartmaatschappijen. “Rond 2016 of 2017 moeten reizigers naar deze bestemmingen Eurostar gaan overwegen in plaats van te vliegen.” Om zijn Europese ambities te verwezenlijken, wil het bedrijf naast Londen een tweede hub opzetten. De meest waarschijnlijke kandidaat daarvoor is Brussel.

(c) Novum / Treinreiziger.nl