fbpx

Extra geld voor langere treinen Zutphen – Hengelo – Oldenzaal

11 dec 2012 21:38

Regio Twente gaat 3,5 ton steken in extra treinstellen voor de ochtendspits. Door de nieuwe dienstregeling die zondag is ingegaan is het op die verbinding plotseling erg druk, meldt het samenwerkingsverband van veertien gemeenten Regio Twente. De regio is concessieverlener voor de lijn.

Sinds de nieuwe dienstregeling hebben reizigers van de intercity´s Enschede – Schiphol en Enschede – Den Haag in Amersfoort een slechtere aansluiting op de trein richting Amsterdam. Daardoor reizen sommige reizigers nu via de lijn Zutphen – Hengelo van Syntus.

De verbinding wordt gebruikt door forenzen, scholieren en studenten die naar opleidingsinstellingen in Hengelo en Enschede gaan. Ook is op deze lijn een station bij een ziekenhuis geopend, Hengelo Gezondheidspark.

Het is volgens de regio belangrijk dat iedereen zonder al te veel problemen met de trein kan blijven gaan, ook omdat zo files op de wegen worden voorkomen en omdat het beter is voor het milieu. Met het geld moeten heel volgend jaar extra treinstellen worden ingezet.

Vervoerders gaven maandag al aan dat het altijd even zoeken is bij een nieuwe dienstregeling, omdat moeilijk te voorspellen valt waar het precies druk wordt. De eerste weken moet de inzet van treinen en bussen nog worden afgestemd op het reizigersaanbod.

(c) Novum / Treinreiziger.nl