fbpx
Foto: Stefan Verkerk / Treinreiziger.nl

Extra treinen en bussen voor Vierdaagse (13 t/m 19 juli)

04 jul 2019 13:24

Vervoerders NS, Arriva en Breng zetten extra treinen en bussen in voor de Vierdaagse en de bijbehorende feesten. Omdat er rond Arnhem en Nijmegen veel wegwerkzaamheden zijn, raden de organisaties van wandelevenement en feesten dringend aan om het openbaar vervoer te gebruiken.

Extra NS-treinen

Wie met de auto naar Nijmegen komt, moet meer dan in andere jaren rekening houden met omleidingen en files. De Nederlandse Spoorwegen laat van zaterdag 13 juli tot en met vrijdag 19 juli extra en langere treinen rijden vanuit Zwolle, Utrecht en Den Bosch. De extra treinen rijden ook ‘s nachts om de feestvierders weer naar huis te brengen. Op de laatste dag van de feesten en Vierdaagse rijden er speciale pendeltreinen tussen Arnhem en Nijmegen.

Extra treinen Arriva

Ook Arriva en Breng zetten extra treinen in. Tijdens de komende editie van Vierdaagse Nijmegen en de zomerfeesten rijdt Arriva van zaterdag 13 juli tot en met vrijdag 19 juli met extra (nacht)treinen van Arnhem naar Doetinchem en van Elst naar Tiel. Deze treinen sluiten aan op de-NS treinen vanuit Nijmegen. Van 16 juli tot en met 19 juli rijden er ook extra (nacht)treinen tussen Nijmegen en Venray.

Vooraf treinkaartje kopen

Reizigers worden opgeroepen, in verband met de verwachte drukte, voorafgaand aan de reis al te zorgen voor een geldig vervoerbewijs. Dit kan een e-ticket zijn of reizen op saldo met de OV-chipkaart. “Zorg er in elk geval voor dat er voldoende saldo op je OV-chipkaart staat”, adviseert Arriva. Reizigers die niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart of niet in de gelegenheid zijn om vooraf een e-ticket aan te schaffen, worden geadviseerd om ruim op tijd op het station aanwezig te zijn in verband met een mogelijke wachtrij voor de kaartautomaat.

1,5 miljoen

Nijmegen trekt in de Vierdaagseweek ruim anderhalf miljoen feestvierders en zo’n 65.000 wandelliefhebbers met verzorgers.

© ANP / Treinreiziger.nl