fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Extra treinen naar Zandvoort dit weekend door het weer en Pasen

15 apr 2022 13:45

Vanwege het paasweekend en het voorspelde lekkere weer rijden voor het eerst dit seizoen het hele weekend extra treinen richting Zandvoort. Dit komt doordat de NS meer reizigers verwacht die het strand willen bezoeken.

Sinds 2 april houdt de NS rekening met het inzetten van extra treinen richting Zandvoort. Deze zogenoemde strandtreinen kunnen tot begin oktober worden ingezet. Dit gebeurt alleen als er meer reizigers dan normaal worden verwacht.

Vorig jaar is de NS begonnen met het eerder starten en langer in het jaar laten doorrijden van extra strandtreinen omdat hier behoefte aan was. Een dag van tevoren zijn de extra treinen zichtbaar in de reisplanner van de NS.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
18 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dries molenaar
2 jaren geleden

Leuk dat het opgepiepte spoor meer gebruikt kan worden.

Eerst maar zien dat het lekkere weer er komt. Moet dit niet maanden van te voren geregeld worden? Elders willen ze maanden voor de planning van treinverlengingen.

bert sitters
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

De extra treinen zitten feitelijk al in de dienstregeling en kunnen daadwerkelijk worden ingezet als het noodzakelijk is.

dries molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  bert sitters

het hele jaar? en wat doet het personeel wanneer er niet extra gereden wordt?

Maarten
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Dat blijft in de kantine zitten.

Maarten
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

En niet het hele jaar, zoals je kunt lezen “vanaf 2 april” en het loopt tot begin october.

Hildebrand (Treinreiziger.nl)
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

Er is altijd reserve personeel, om ziektes op te vangen. Ik weet niet of men extra reserve heeft in het voorjaar/zomer of dat men paar dagen vooraf personeel vraagt te komen dat flexibel is. Wat Bert denk ik bedoeld is dat de extra treinen bij de jaardienstregeling zijn aangevraagd maar niet dagelijks rijden.

bert sitters
2 jaren geleden

Een dit zonder Kruidvatkaartjes en het boekenweekgeschenk.

https://www.youtube.com/watch?v=u4gHwZebrys

Dries Molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  bert sitters

Gelukkig maar voor NS dat er geen vrij reizen is anders zouden ze alle inspanning ook nog zonder betaling te ontvangen moeten regelen. Plots blijkt heel boekminnend Nederland ook nog naar het strand te willen.

Arjan Krabbenbos
2 jaren geleden

Maar wel met handdoek, badpak, zwembroek, zeef en zandvormpjes en het schepje. Lekker wandelen aan de kust, rollebollen in de duinen of zandkastelen maken op het strand. En misschien een zandgebakje halen bij Klaas Vaak en de Zeemeermin begroeten met haar mooie vissenstaart. Even geen Formule ! fanaten in deze populaire Noord-Hollandse badplaats, maar zee en strandfanatiekelingen. Zandvoort had ooit zo’n mooie gietijzeren overkapping, maar die is al enkele jaren verdwenen. Misschien door Corrosie of door achterstallig onderhoud, nu moet je onder alle weersomstandigheden op een on overdekt perron staan. Is het niet mogelijk om weer een perronkap te maken of kost dat te veel?

treingraag
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

Zijn er nog geen perron zitbanken?

bert sitters
2 jaren geleden
Antwoord aan  treingraag

Vaak staat de trein al klaar.

dries molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Arjan Krabbenbos

het kost geld en veel tijd in de procedures. Als het een succes blijft kan men het station wel eens oppiepen. Wie weet is het dan nog leuker.
Van de ontdoken belasting van Max alleen zou je het station wel zoiets als Arnhem laten worden.

Ron Swart
2 jaren geleden
Antwoord aan  dries molenaar

@Dries, Max Verstappen woont om belastingtechnische redenen in het witwasparadijs Monaco en hij rijdt onder nummer 33; dit is het ultieme meestergetal van de vrijmetselaars.
Het blijft op z’n zachtst gezegd uiterst opmerkelijk dat ProRail in no time de energievoorziening van het baanvak Haarlem – Zandvoort heeft verbeterd t.b.v. de Formule 1-races van 3 t/m 5 september 2021. Circuit van Zandvoort-eigenaar is pandjesprins Bernhard van Vollenhoven (1969). Dit verklaart veel zo niet alles.
Zijn tante en bomenknuffelaar (prinses) Irene von Lippe (1939) kwam dit keer niet op voor de zandhagedis en wisent.

Anoniem
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ron Swart

Neem nog een glaasje citroensap.

Dries Molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Ron Swart

Verstappen is toch ook Belg? Dit vrijmetselen zal Max wel boven de red-bull pet gaan.
De kruiperigheid in Zandvoort is wel stuitend geweest, het zijn VVD-ers die graag de subsidie onder de vrindjes verdelen.

Frans E.R. Eekhout
2 jaren geleden

L…..
Wat wordt er alweer onnodig geouwehoerd over bijkomstigheden die zeer lullig overkomen. Laat de mensen toch eens genieten van een lekker dagje of lang weekend Zandvoort en als de Weergoden ons tenminste nog eens goed gezind zijn met mooi en lekker zonnig en warm Paasweer anno 2022 en men op z’n Paasbest van het leven kan genieten, DOE het dan ook ! Zet al je beslommeringen aan de kant en maak van een milieuvriendelijk vervoermiddel als de trein goed gebruik en geniet van het leven zolang als het nog kan !
En wat Max en prins huppeldepup ook gedaan hebben dat interesseert de gemiddelde Zandvoort bezoeker met Pasen géén reet (!), die wilt alleen eens lekker over het strand lopen, een terrasje pikken en de ZON eens lekker in de ogen laten schijnen !
> Laten we blij zijn dat de in dit forum veel geplaagde en (soms) onnodig bekritiseerde NS toch nog oog heeft voor de medemens en extra treinen laat rijden om alleen of met anderen naar Zandvoort aan Zee te gaan.
> GENIET VAN ALLES WAT JE MAG EN KAN BELEVEN ! TREUR NIET OM WAT JE NIET HEBT, MAAR WEES BLIJ MET WAT JE WÉL HEBT…>> Zalig en vreedzaam en begripvol Pasen !

Frans E.R. Eekhout
2 jaren geleden

Sinds wanneer wordt “moderatie” bij treinreiziger.nl toegepast ?…

dries molenaar
2 jaren geleden
Antwoord aan  Frans E.R. Eekhout

zo gek is dat niet om redeloos gescheld niet te publiceren. Dat doet een krant ook niet.

Vreemd is wel dat persoonlijke beledigingen het eerder met een doorhaalstreep moesten doen en gewoon leesbaar bleven. Groepsbelediging is schijnbaar erger en leidt tot verwijdering.