X

Fiets mag voortaan mee met Intercity Direct

Foto: NS

Treinreizigers tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda mogen voortaan ook de fiets meenemen met Intercity Direct. Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen aan Treinreiziger.nl.

NS kondigde vorig jaar al aan dat de Intercity Direct-rijtuigen geschikt gemaakt zouden worden voor het vervoer van fietsen. In alle reguliere Sprinters en Intercity’s mochten de fietsen al mee (buiten de spits). Omdat de Intercity Direct via de hogesnelheidslijn rijdt en daar extra veiligheidseisen gelden, was het meenemen van de fiets verboden. Dat verbod is nu komen te vervallen. Alleen in de spits blijft het meenemen van de fiets verboden.

Jaarlijks verkoopt NS ruim 750.000 Dagkaarten voor het meenemen van de fiets. “Er is dus duidelijk behoefte aan,” concludeert NS woordvoerder Ton Boon. In elke Intercity Direct trein is er nu ruimte voor vier fietsen en er is ook een rek voor grote stukken bagage. Bij de intercity’s Den Haag – Eindhoven, die ook via de HSL rijden, was het fietsvervoer sinds de start dit jaar al toegestaan. Als in een latere fase ook de Beneluxtrein via de HSL gaat rijden, blijft ook daar het meenemen van de fiets toegestaan.

Alleen in de ICE en Thalys blijft het in principe onmogelijk om de fiets op een normale manier mee te nemen. Bij die treinen mag de fiets alleen mee als deze in een bagagehoes zit en het voorwiel is gedemonteerd.

 

This post was last modified on September 1, 2017, 10:21 am

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :